Ελλάδα

Αγροτικά μπλόκα στη Θεσσαλονίκη – Την Τρίτη κρίνεται το μέλλον των κινητοποιήσεων

Οι αγρότες πρόκειται να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία, με προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου σκοπεύουν να καταθέσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, ενώ το μέλλον των κινητοποιήσεων αναμένεται να κριθεί αύριο, Τρίτη (6/2).

Ωστόσο οι ίδιοι αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ανακοίνωσαν ότι δεν καλύπτονται και δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα θα προχωρήσουν στο συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου του Στρυμονικού και συγκεκριμένα στη 1:00 το μεσημέρι, οι αγρότες του Νομού Σερρών. Το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού θα διαρκέσει 15 με 20 λεπτά και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η πανελλαδική σύσκεψη, που ακολουθεί την Τρίτη (6/2) θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια της Λάρισας.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε για την κυβέρνηση «δεν υπάρχει «αγροτικό μέτωπο. Τους ακούμε, τους σεβόμαστε και λαμβάνουμε συνεχώς μέτρα στήριξής τους, αναγνωρίζοντας την αγωνία τους για το αύριο λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής από την ενεργειακή/κλιματική κρίση, αλλά και λόγω των ισχυρών γεωπολιτικών κλυδωνισμών που επηρεάζουν καταλυτικά τον αγροτικό τομέα και τα συστήματα παραγωγής τροφίμων συνολικότερα».

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως η «δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω παρεμβάσεις για τους αγρότες» για να προσθέσει ότι «αυτό μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση με βάση τα δημόσια οικονομικά, τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button