Τεχνολογία

Αλέξανδρος Ρούστας: Το you.gr δεν είναι απλά ένα ηλεκτρονικό κατάστημα

Με περισσότερα από 15 χρόνια παρουσίας τo you.gr έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα αποκλειστικά online καταστήματα στην Ελλάδα. Όμως, όπως εξηγεί στο CNN Greece, ο Αλέξανδρος Ρούστας, γενικός διευθυντής του ηλεκτρονικού καταστήματος του ομίλου Quest, το you.gr είναι κάτι παραπάνω από ένα «συμβατικό» e-shop επιδιώκοντας να προσφέρει τη βέλτιστη δυνατή εμπειρία στους πελάτες του σε συνδυασμό με ανταγωνιστικές τιμές.

«Είμαστε αυτό που στο εξωτερικό αποκαλούν e-tailer, ένα μεγάλο δηλαδή και αξιόπιστο ηλεκτρονικό κατάστημα το οποίο προσφέρει όλες εκείνες τις υπηρεσίες και τις δυνατότητες που είναι διαθέσιμες από μία παραδοσιακή μεγάλη αλυσίδα του λιανεμπορίου» επισημαίνει ο κ. Ρούστας, ο οποίος σπεύδει να προσθέσει ότι το you.gr είναι ένα web shop που ξεκίνησε μεν από τον ευρύτερο χώρο των προϊόντων τεχνολογίας αλλά έχει εξελιχθεί πλέον σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που μπορεί να βρει κανείς οτιδήποτε έχει να κάνει με έναν «έξυπνο» και σύγχρονο τρόπο ζωής. «Ακόμη και τα ρούχα που μπορεί κανείς να αγοράσει από το you.gr απευθύνονται σε ένα κοινό που θέλει να ζήσει «έξυπνα» τονίζει ο κ. Ρούστας.

Με περισσότερους από 50.000 κωδικούς προϊόντων, το you.gr διαθέτει μία αρκετά μεγάλη ποικιλία για να διαλέξουν οι εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές που το επιλέγουν για να κάνουν τις online αγορές τους. Η γκάμα διευρύνεται διαρκώς και στα πλάνα είναι η περαιτέρω ενίσχυσή της με προϊόντα που θα ταιριάζουν σε αυτό το προφίλ του «έξυπνου» τρόπου ζωής που προωθεί το you.gr.

Βέλτιστη εμπειρία σε ανταγωνιστικές τιμές

Οι τιμές είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές αλλά όπως επισημαίνει ο γενικός διευθυντής του you.gr δεν είναι ο μόνος λόγος που οι Έλληνες καταναλωτές επιλέγουν το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα. «Έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εμπειρία του πελάτη. Ξεκινώντας από το ίδιο το site που είναι απλά και όμορφα σχεδιασμένο και είναι ιδιαίτερα εύχρηστο, μέχρι τις εξατομικευμένες υπηρεσίες που παρέχουμε στους καταναλωτές μας» αναφέρει ο κ. Ρούστας. Επιπλέον, όπως σημειώνει ο κ. Ρούστας, οι καταναλωτές που θα επιλέξουν το you.gr έχουν πρόσβαση σε μία σειρά από υπηρεσίες όπως είναι, για παράδειγμα, η δυνατότητα για παράδοση με όλους τους δυνατούς τρόπους: είτε στο σπίτι, είτε σε κάποιο pick up point, είτε σε locker είτε ακόμη και την ίδια ημέρα! Ακόμη, παρέχεται μεγάλη ποικιλία όσον αφορά στους τρόπους πληρωμής: από την αντικαταβολή και την πληρωμή με κάρτα, PayPal και IRIS μέχρι και με μικροδάνεια. Συν ότι είναι διαθέσιμες όλες εκείνες οι υπηρεσίες που συναντάμε σε μεγάλες αλυσίδες, όπως είναι η εγκατάσταση ηλεκτρικών συσκευών, η ανακύκλωση, ενώ σε αυτά πρέπει να προστεθεί και η ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της εξυπηρέτησης, καθώς το you.gr διαθέτει το δικό του εξειδικευμένο τηλεφωνικό κέντρο. Εξίσου σημαντικό είναι ότι το you.gr , συγκεντρώνει και αποστέλλει από τις αποθήκες του κάθε παραγγελία συγκεντρωτικά, έχοντας αφενός τον έλεγχο ποιότητας και περιορίζοντας αφετέρου την απασχόληση του πελάτη με πολλαπλές παραδόσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Ρούστα, ένα άλλο ατού του you.gr είναι ότι συνεργάζεται απευθείας με όλους τους μεγάλους κατασκευαστές και brands και τα επίσημα κανάλια διανομής τους, όπερ σημαίνει ότι παρέχονται όλες οι απαραίτητες εγγυήσεις στους καταναλωτές. «Και επιπλέον υπάρχει η αξιοπιστία του Ομίλου Quest που είναι από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα» σπεύδει να προσθέσει ο κ. Ρούστας. Άλλωστε, το you.gr αξιοποιεί τις συνέργιες που υπάρχουν με τον Όμιλο χρησιμοποιώντας, για παράδειγμα, τις σύγχρονες αυτοματοποιημένες αποθήκες που έχει δημιουργήσει η Info Quest Technologies στον Ασπρόπυργο Αττικής. Μία υποδομή που δίνει τη δυνατότητα στο you.gr να μπορεί να προσφέρει καλύτερη υποστήριξη στους πελάτες τους. «Συνολικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι προσφέρουμε βέλτιστη εμπειρία και αξιοπιστία σε ανταγωνιστικές τιμές» επισημαίνει ο κ. Ρούστας «και αυτό είναι κάτι που έχει ιδιαίτερη ανταπόκριση στους Έλληνες καταναλωτές».

Λύσεις και για τις επιχειρήσεις

Εκτός από τους καταναλωτές, το you.gr έχει αρχίσει πλέον να επεκτείνεται και προς το χώρο των επιχειρήσεων. «Η γκάμα των προϊόντων στο you.gr καλύπτει τις ανάγκες των επιχειρήσεων όσον αφορά τις ψηφιακές τεχνολογίες και όχι μόνο» επισημαίνει ο κ. Ρούστας, επισημαίνοντας ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα του ομίλου Quest έχει αρχίσει πλέον να ανοίγεται και προς κλάδους όπως είναι η εστίαση, ο τουρισμός και γενικότερα ο τομέας του αποκαλούμενου HORECA.

«Οι επιχειρήσεις είναι ένας χώρος που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα και είμαστε ένας αξιόπιστος συνεργάτης για όλες τις επιχειρήσεις» σημειώνει ο γενικός διευθυντής του you.gr, τονίζοντας ότι το όνομα του Ομίλου Quest βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση. Σύμφωνα με τον κ. Ρούστα, το you.gr διαθέτει εξειδικευμένους πωλητές για τους εταιρικούς πελάτες, ενώ η ύπαρξη του τηλεφωνικού κέντρου υποστήριξης συνεισφέρει ώστε να προσφέρεται η καλύτερη δυνατή εμπειρία στις επιχειρήσεις όσον αφορά τις online αγορές τους. «Μπορούμε να καλύψουμε κάθε ανάγκη όσον αφορά στις τεχνολογικές ανάγκες τους αλλά και όλες εκείνες που συνάδουν με μία «έξυπνη» καθημερινότητα στο γραφείο» σημειώνει ο κ. Ρούστας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button