Ελλάδα

Ανακαινίζονται τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (Pics)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την ανακαίνιση του κτηριακού συγκροτήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων).

Οι εργασίες ανακαίνισης του ιστορικού κτηριακού συγκροτήματος, που κτίστηκε περί τα τέλη του 19ου αιώνα και στεγάζει από το 1985 την Εισαγγελία και το Πρωτοδικείο Αθηνών δρομολογήθηκαν αμέσως μετά την επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη τον περασμένο Ιούλιο.

Τότε υπήρξε ιεράρχηση των θεμάτων που χρήζουν άμεσης επέμβασης προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες λειτουργίας των δικαστηρίων και των υποδομών τους.
Βάσει του προγραμματισμού αυτού, βρίσκονται έτσι σε εξέλιξη εργασίες για την πλήρη ανακαίνιση των χώρων υγιεινής (WC κοινού και WC ΑΜΕΑ) στα περισσότερα κτήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Επιπλέον πραγματοποιούνται εσωτερικοί και εξωτερικοί χρωματισμοί, επιστρώσεις δαπέδων, τοποθέτηση νέων ξύλινων θυρόφυλλων, αντικαταστάσεις τμημάτων ψευδοροφών καθώς και ηλεκτρομηχανολογικές, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες.

Όλες οι επεμβάσεις γίνονται με γνώμονα την ασφάλεια, την υγιεινή και την εξυπηρέτηση των δικαστικών λειτουργών, των δικαστικών υπαλλήλων, των δικηγόρων και των πολιτών οι οποίοι εισέρχονται καθημερινά στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για υποθέσεις τους.

Σημειώνεται ότι εκτός από τις παραπάνω εργασίες δρομολογείται η τοποθέτηση τριών ανελκυστήρων σε ισάριθμα κτίρια του Πρωτοδικείου Αθηνών (7, 8 και 12) τα οποία θα εξυπηρετούν εργαζόμενους και πολίτες και θα διευκολύνουν ηλικιωμένους και άτομα με κινητικά προβλήματα, καθώς και η ανακατασκευή του αμφιθέατρου στο κτίριο 13, η οποία λειτουργεί και ως δικαστική αίθουσα σε πολυπρόσωπες δικές.

Επίσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση των δρόμων εντός του συγκροτήματος του Πρωτοδικείου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button