Πολιτική

Ανδρουλάκης: «Στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ θα αναδειχθεί αξιωματική αντιπολίτευση»

Την πεποίθηση ότι το κόμμα του οποίου ηγείται στις προσεχείς ευρωεκλογές θα αναδειχθεί αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και ότι στις εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ θα κοιτάξει τη Νέα Δημοκρατία στα μάτια, εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, για τα θέματα υγείας, παιδείας και ασφάλειας ενώ έκανε εκτενή αναφορά στο δυστύχημα των Τεμπών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την διάρκεια ομιλίας του στην κοπή της πίτας των Ν.Ε Α’ Θεσσαλονίκης, τόνισε ακόμη ότι η ανοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ τα τελευταία δύο χρόνια, «δεν είναι μία πορεία για να ξανάρθει το ΠΑΣΟΚ στα πράγματα, είναι μία πορεία για να ξαναμπεί η χώρα μας σε ένα προοδευτικό μονοπάτι, θα δώσει πραγματική κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες».

«Στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα αναδειχθεί αξιωματική αντιπολίτευση και στις επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι η δύναμη που θα κοιτάξει στα μάτια τη Νέα Δημοκρατία», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για να συνεχίσει:

«Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το κόμμα μας που θεωρούσαν οι αντίπαλοι μας ότι σε ένα μεγάλο βαθμό είχε κλείσει τον ιστορικό του κύκλο, που θεωρούσαν ότι μονόδρομος για μας ήταν να προσκολληθούμε στη Ν.Δ ή στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το ΠΑΣΟΚ κατάφερε, όχι μόνο να αποδείξει ότι δεν θα συνθλιβεί ανάμεσα στη Ν.Δ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο να πάρει τους μεγάλους Δήμους της χώρας μετά από πολλά χρόνια.

Μία ισχυρή διοικητική παρουσία στα μεγάλα αστικά κέντρα και στις περιφέρειας Θεσσαλίας και Κρήτης, αλλά με τα σημερινά δημοσκοπικά δεδομένα, μετά από 12 χρόνια περιπέτειας να είναι η δεύτερη δύναμη στον τόπο και με το δικό μας αγώνα θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση στις ευρωπαϊκές εκλογές και η δύναμη που θα κοιτάξει στα μάτια τη Νέα Δημοκρατία τις επόμενες εθνικές εκλογές», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε:

«Εμείς αποδείξαμε τους τελευταίους μήνες ότι έχουμε τον τρόπο μας να νικάμε τη Νέα Δημοκρατία. Δεν είμαστε οι χρυσοί χορηγοί, είμαστε ο πραγματικός ιδεολογικός και πολιτικός αντίπαλος της συντήρησης στην Ελλάδα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ έκανε ειδική αναφορά στο σκάνδαλο των υποκλοπών και στο δυστύχημα των Τεμπών.

Σε ότι αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών είπε ότι είναι θέμα δημοκρατίας και αφού παρατήρησε ότι δύο χρόνια τώρα μετά την αποκάλυψή του δεν έχει πληρώσει ούτε ένας υπεύθυνος τόνισε πως αυτό συνιστά θράσος, ατιμωρησία και απαξίωση της δημοκρατίας.

Σχετικά με το δυστύχημα των Τεμπών ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε: «Αν νομίζει ο κύριος Μητσοτάκης ότι θα κουκουλώσει τις ευθύνες των υπουργών και των “γαλάζιων παιδιών” που δεν επέτρεψαν να γίνει τηλεδιοίκηση για να ζουν σήμερα 57 συνάνθρωποι μας, είναι γελασμένοι. Θα δώσουμε αγώνα να πληρώσουν.

Είναι ηθικό στοίχημα. Είναι θέμα όχι μόνο πολιτικής αξιοπρέπειας, αλλά θέμα τιμής και σεβασμού της μνήμης όλων των ανθρώπων να πληρώσουν οι υπεύθυνοι.

Αν σε αυτό το κορυφαίο ζήτημα καταφέρουν να θωρακίσουν, να συγκαλύψουν τους υπεύθυνους, πολιτικά πρόσωπα ή στελέχη, η χώρα μας θα είναι πραγματικά βυθισμένη σε θεσμική παρακμή. Και εμείς, η δημοκρατική παράταξη, δεν πρέπει να επιτρέψει αυτή τη θεσμική παρακμή, αυτόν τον θεσμικό κατήφορο.

Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να υπάρξει η απόδοση της δικαιοσύνης. Εάν και σε αυτό το έγκλημα, σε αυτή την τραγωδία δεν βρεθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι, τότε το κράτος μας και η δικαιοσύνη θα έχουν αποτύχει παταγωδώς».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button