Κόσμος

Γάζα: Ο Mακρόν εγκάλεσε τον Νετανιάχου για τις «υπερβολικά υψηλές απώλειες αμάχων»

Επιπλέον, ο Γάλλος πρόεδρος, υπενθύμισε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό την «απόλυτη ανάγκη διαχωρισμού των τρομοκρατών από τον πληθυσμό», κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ, ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία.

Ο πρόεδρος Μακρόν είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, κατά την οποία «καταδίκασε τις βιαιότητες που διαπράττονται κατά των παλαιστινίων πολιτών στην Δυτική Οχθη», σύμφωνα με τη Γαλλική Προεδρία.

«Τραυματισμένα ή άρρωστα παιδιά της Γάζας μπορούν να νοσηλευθούν στη Γαλλία»

Παράλληλα, ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα ότι «τραυματισμένα ή άρρωστα παιδιά της Γάζας που έχουν ανάγκη επείγουσας περίθαλψης μπορούν να νοσηλευθούν στη Γαλλία, αν αυτό είναι «χρήσιμο και αναγκαίο», διαβεβαιώνοντας ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να υποδεχθεί 50 ασθενείς στα νοσοκομεία της.

Σε μήνυμα που αναρτήθηκε στο Twitter (Χ), ο Εμανουέλ Μακρόν δηλώνει ότι η Γαλλία κινητοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει, κυρίως αεροπορικά, ώστε τα παιδιά αυτά να μπορούν να μεταφερθούν και να νοσηλευθούν.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στην άφιξη στις αρχές της εβδομάδας στην Αίγυπτο του ελικοπτεροφόρου Dixmude, που έχει μετατραπεί σε πλωτό νοσοκομείο με δυναμικότητα 40 κλινών για την περίθαλψη σοβαρών περιστατικών και την μεταφορά τραυματιών, αν υπάρχει ανάγκη, σε νοσοκομεία.

Επίσης ένα ακόμη αεροσκάφος της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας θα μεταφέρει στις αρχές της εβδομάδας περισσότερους από 10 τόνους ιατροφαρμακευτικής βοήθειας και δύο κινητές ιατρικές μονάδες για την περίθαλψη 500 σοβαρά τραυματισμένων κάθε μία.

«Η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να φθάσει το συντομότερο και το ασφαλέστερο δυνατόν. Για τον λόγο αυτόν, μας χρειάζεται να επιτύχουμε μία άμεση ανθρωπιστική παύση που θα οδηγήσει σε μία κατάπαυση του πυρός», έγραψε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button