Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Σταθερή πρωτιά της ΝΔ – Διχάζει ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών

Εξακολουθεί να διχάζει τους πολίτες το νομοσχέδιο των ομόφυλων γάμων, όπως αποτυπώθηκε από τις απαντήσεις των πολιτών στη μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης (1/2) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας το 47% των πολιτών τάσσεται ξεκάθαρα κατά του γάμου των ομοφύλων με το 46% να απαντά θετικά.

Σε ό,τι αφορά την καθημερινότητα η ακρίβεια παραμένει το μεγάλο αγκάθι με τη συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης να τη χαρακτηρίζουν ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα, το 40% λέει πως η ακρίβεια είναι το σημαντικότερο πρόβλημα και το 53% «ένα από τα σημαντικότερα».

Σταθερή πρωτιά για τη ΝΔ

Σαφές και μεγάλο προβάδισμα διατηρεί το κυβερνών κόμμα της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και το ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει νέα μείωση των ποσοστών του. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, τα κόμματα λαμβάνουν:

ΝΔ: 30,5%
ΠΑΣΟΚ:12,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 11,5%
ΚΚΕ: 8,5%
Ελληνική Λύση: 6,5%
Νίκη 3%
Σπαρτιάτες 3%
Πλεύση Ελεύθερίας 2,5%
Νέα Αριστερά 2%
ΜέΡΑ25 2%

Υπέρ των αιτημάτων των αγροτών

Θετικά αντιμετωπίζουν οι πλιτεςε τα αιτηάμτα τωμν αγροτών. Σύμφωνα με τη δημο το 68% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των αιτημάτων με μολις το 13% να απαντά αρνητικά.

Στα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά στην έγκριση των ΗΠΑ για την αγορά των F-35, το 62% βλέπει θετικά την απόκτηση των πολεμικών αεροσκαφών με μόλις το 29% να είναι αρνητικό.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button