Διακοπή των εργασιών με υπαιτιότητα της Περιφέρειας Αττικής

by -5 viewsΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021, 19:29

Πρόβλημα με το έργο της υπογειοποίησης στο τμήμα της Πατριάρχου Κωνσταντίνου δίπλα από τo γήπεδο της ΑΕΚ, την Αγιά Σοφιά – OPAP Arena προέκυψε έπειτα από ειδική δήλωση διακοπής εργασιών που κατέθεσε η ΙΝΤΡΑΚΑΤ με υπαιτιότητα της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, όπως αναρτήθηκε στη Διαύγεια, η Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Έργων και Υποδομών έκανε αποδεκτή την ειδική δήλωση διακοπής εργασιών του έργου.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Αποδεχόμαστε την από 17/9/2021 ειδική δήλωση διακοπής εργασιών της εταιρείας με δ.τ. ΙΝΤΡΑΚΑΤ αναδόχου του έργου: «Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας», αποκλειστικά και μόνο για το λόγο καθυστέρησης πληρωμής του 11ου λογαριασμού, πέραν του διμήνου από την υποβολή του, σύμφωνα με την παράγραφο 9 του άρθρου 152 του νόμου 4412/16».

Νωρίτερα η ΙΝΤΡΑΚΑΤ είχε αξιώσει με έγγραφό της στην Περιφέρεια τη διακοπή εργασιών λόγω της μη καταβολής του 11ου λογαριασμού, που σημαίνει ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν ανταποκρίθηκε στις οικονομικές της υποχρεώσεις επί του έργου!

Το ερώτημα φυσικά που τίθεται πλέον και μένει να απαντηθεί από τους υπεύθυνους και δη την Περιφέρεια Αττικής είναι απλό: τι σημαίνει αυτό σε απόλυτο βαθμό σχετικά με την πορεία της υπογειοποίησης; Πόσο την επηρεάζει και τι αλλάζει στα έως τώρα (χρονικά και μη) δεδομένα ολοκλήρωσης του γηπέδου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα…

Πηγή: gazzetta.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021, 19:41

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *