Κόσμος

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωσαν για την απελευθέρωση των ομήρων και υπέρ του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου έδωσαν το παρών την Τρίτη (14/11)  στην Ουάσιγκτον στην Πορεία για το Ισραήλ στη μεγαλύτερη συγκέντρωση  στις ΗΠΑ ζητώντας την απελευθέρωση των ομήρων που είναι στα χέρια της Χαμάς ενώ καταδίκασαν την αιματηρή επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης  της 7ης Οκτωβρίου με τη φράση «Ποτέ ξανά». 

Ανάμεσά τους η Αλάν Ζάιτσικ, έξι μέλη της οικογένειας της οποίας είναι στα χέρια της Χαμάς, η οποία ήταν εκπρόσωπος για τις δεκάδες οικογένειες στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο που αγωνιούν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

«Ξυπνώ κάθε πρωί και θυμάμαι την αλήθεια. Η οικογένεια μου είναι όμηρος τρομοκρατών» είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος.

«Ενώ το κιμπούτς δεχόταν επίθεση από τη Χαμάς, κρύστηκαν στο καταφύγιο τους για ώρες, μέχρι που γέμισε με καπνό και δεν μπορούσαν να μείνουν μέσα σε αυτό» πρόσθεσε.

Σχεδόν 300.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι συμμετείχαν στην πορεία καθιστώντας την τη μεγαλύτερη συγκέντρωση υπέρ του Ισραήλ στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ απηύθυνε χαιρετισμό στη συγκέντρωση μέσω βιντεοκλήσης από το Δυτικό Τείχος της Ιερουσαλήμ, απαιτώντας την επιστροφή των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και δηλώνοντας ότι «Ποτέ ξανά είναι τώρα».

«Σήμερα ερχόμαστε μαζί, ως μια οικογένεια, για να διαδηλώσουμε για το Ισραήλ. Για να διαδηλώσουμε για τα μωρά, τα αγόρια και τα κορίτσια, τις γυναίκες και τους άνδρες που κρατούνται άγρια όμηροι από τη Χαμάς», δήλωσε.

«Για άλλη μια φορά στην εβραϊκή ιστορία, απαιτούμε: Αφήστε το λαό μας να φύγει. Ενώ οι αγαπημένοι μας κρατούνται αιχμάλωτοι στη Γάζα και οι στρατιώτες μας πολεμούν για το αγαπημένο μας Ισραήλ – οι Εβραίοι σε όλο τον κόσμο δέχονται επιθέσεις επειδή είναι Εβραίοι. Το μίσος, τα ψέματα, η κτηνωδία, το επαίσχυντο ξέσπασμα του αρχαίου αντισημιτισμού αποτελούν ντροπή για όλους τους πολιτισμένους ανθρώπους και τα έθνη».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button