Ελλάδα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Τίμησε εμπράκτως την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

Με δύο σημαντικές δράσεις στην Πλατεία Συντάγματος και στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ»  ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, τίμησε την παγκόσμια ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου.

Κλιμάκια εθελοντών ειδικότητας Κοινωνικής Πρόνοιας και κοινωνικών λειτουργών του Ε.Ε.Σ. πραγματοποίησαν μεγάλη δράση στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ», παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού, του Διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π.& Α. Κυριακού», κ. Εμμανούηλ Παπασάββα και του Μέλους του Δ.Σ. του Σωματείου Ελπίδας, κα Θεοδώρας Ψαλτοπούλου-Δημοπούλου.

Εμπράκτως δείχνει ο ΕΕΣ τον τρόπο που στέκεται δίπλα στα παιδιά με καρκίνοΕλληνικός Ερυθρός Σταυρός

Οι εθελοντές και το προσωπικό του Ε.Ε.Σ. προσέφεραν στιγμές χαράς, κοινωνικοποίησης και ελπίδας στα παιδία μέσω διαδραστικών παιχνιδιών και εκπαιδευτικών δρώμενων (στολισμός του δέντρου της ζωής, face painting κ.α.), ενώ την προσπάθειά τους ενίσχυσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων αλλά και ο διάσημος ταχυδακτυλουργός «Τοτό» που στηρίζει αφιλοκερδώς τη δράση του Ε.Ε.Σ. Παράλληλα, προσφέρθηκαν εδέσματα, κατασκευές και δώρα στα παιδιά.

Μεγάλη δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τις επιπτώσεις της νόσου στα παιδιά και τις οικογένειές τους πραγματοποίησε την ίδια μέρα (15/2) ο Ε.Ε.Σ. στην Πλατεία Συντάγματος, παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιου Αυγερινού. Κατά τη διάρκειά της, γιατροί και νοσηλευτές από τους Εκπαιδευτικούς Υγειονομικούς Σταθμούς Αθηνών, Άνω Λιοσίων και Καλλιθέας και η Κινητή Ομάδα Υγείας μαζί με εθελοντές Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενημέρωσαν τους πολίτες για την τεράστια αξία της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας του παιδικού καρκίνου, αλλά και τη διαχρονική αξία στο να γίνουμε δότες μυελού των οστών βοηθώντας «όσους δοκιμάζονται» να βγουν νικητές.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button