Οικονομία

Επίδομα γέννησης: Στη Bουλή η διάταξη για την αύξηση του από 400 έως 1500 ευρώ

Κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η διάταξη που αυξάνει το επίδομα γέννησης από 400 έως 1500 ευρώ.

Σύμφωνα με την Ertnews, το νέο ποσό διαμορφώνεται ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων της κάθε οικογένειας, με στόχο την ενθάρρυνση και τη στήριξη των οικογενειών.

Η αύξηση που θεσπίζεται είναι της τάξεως των τετρακοσίων (400) ευρώ για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, κλιμακούμενη για κάθε επόμενο τέκνο και φθάνοντας το επιπλέον ποσό των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ για δικαιούχους με τέσσερα (4) ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα πριν τη γέννηση.

Η κλιμάκωση του χορηγούμενη ποσού αυξάνει προοδευτικά την ενίσχυση που λαμβάνουν οικογένειες με περισσότερα παιδιά, στοχεύοντας στην ενθάρρυνση για απόκτηση περισσότερων τέκνων.

Όπως έγινε γνωστό στην διάταξη για το επίδομα γέννησης προβλέπεται αναδρομική εφαρμογή του μέτρου, για κάθε παιδί που γεννήθηκε από 1/1/2023 (Εκτιμώμενη δαπάνη αναδρομικής εφαρμογής μέτρου: 41.921.900 ευρώ).

Το επίδομα γέννησης, κοστολογείται περίπου 80-90 εκ. ευρώ, λαμβάνοντας υπόψιν και τη θετική επίδραση του μέτρου στον αριθμό των γεννήσεων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button