Ελλάδα

Επαναφορά της τρομοκρατίας – Επίδειξη δύναμης με χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας

«..Η τοποθέτηση της βόμβας στο κέντρο της Αθήνας έχει ισχυρό συμβολισμό και σίγουρα οι τρομοκράτες ήθελαν να δείξουν ότι μπορούν να προχωρήσουν σε βομβιστική ενέργεια ακόμη και  σε ένα  καλά φυλασσόμενο σημείο της Αθήνας ..» έλεγε στο Cnn Greece υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ για την έκρηξη λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην οδό Σταδίου.

Ο τρομοκράτης άφησε το μηχανισμό στα κάγκελα του δρόμου όπου ακριβώς απέναντι βρίσκεται το υπουργείο Εργασίας και ένα υποκατάστημα τράπεζας θέλοντας να κάνει επίδειξη δύναμης και να δηλώσει ότι η τρομοκρατική οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη, ήρθε για να μείνει.
Οι αξιωματικοί στο 12ο όροφο της ΓΑΔΑ έχουν βρεθεί πια μπροστά στην ολική επαναφορά της τρομοκρατίας καθώς έχουν περάσει μόλις λίγες εβδομάδες από το χτύπημα στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί και οι τρομοκράτες έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους.

Οι αναλυτές της αντιτρομοκρατικής γνωρίζουν ότι τα χρόνια «σιωπής» που πέρασαν μετά τις συνεχείς εξαρθρώσεις των τρομοκρατικών οργανώσεων που δρούσαν στην Ελλάδα, ήταν χρόνια που μπήκαν στο χώρο νέα πρόσωπα, για τα οποία η αστυνομία δεν έχει πολλά στοιχεία και σίγουρα είχαν φροντίσει να απασχολήσουν όσο γίνεται λιγότερο τις αρχές. Όμως η αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι αυτά τα άτομα αποτελούν των επιχειρησιακό βραχίονα των νέων τρομοκρατικών οργανώσεων. Πίσω τους βρίσκονται παλιοί «παίκτες» στο χώρο, που δινουν στους νεότερους τεχνογνωσία και υλικό αλλά και τρόπο δράσης. Οι δυο βομβιστικές επίθεσης που έγιναν σε διάστημα λίγων εβδομάδων έχουν ανάληψη ευθύνης από διαφορετικές οργάνωσης. Όμως κανείς ακόμα δε μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι πραγματι είναι διαφορετικές ομάδες. Δεν αποκλείεται να πρόκειται για ένα κοινό διευθυντήριο που αποτελείται από παλιούς στη τρομοκρατία και διαφορετικά πρόσωπα στον εκτελεστικό τους βραχίονα. Χωρίς όμως ακόμα να μπορεί να πει κάποιος με βεβαιότητα ότι δεν είναι τα ίδια πρόσωπα που όμως αποφάσισαν να εμφανιστούν με άλλο όνομα χθες βράδυ καθώς η προηγούμενη βομβιστική τους επίθεση στα ΜΑΤ ήταν αποτυχημένη μιας και η βόμβα δεν είχε εκραγεί και αρα να αφήσουν πίσω τους την ενέργεια εκείνη.
Η ανησυχία στη Κατεχακη είναι έντονη και μάλιστα χθες βράδυ στο σημείο της έκρηξης βρέθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας Δημήτρης Μάλλιος, ενώ σήμερα θα συζητηθούν τα νέα δεδομένα με την ηγεσία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσιας Λευτέρη Χαρδαλιά. Την ίδια ώρα πάντως έχει προκαλέσει αίσθηση ότι το χτύπημα έγινε σε περιοχή που έχει πολλές περιπολίες από εποχούμενες και πεζές περιπολίες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button