Κόσμος

Επιστρέφει στη Βρετανία ο πρίγκιπας Χάρι μετά τη γνωμάτευση για τον Κάρολο

Στη Βρετανία θα γυρίσει ο πρίγκιπας Χάρι για να δει τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο. 

Όπως έγινε γνωστό ο πρίγκιπας που ζει μόνιμα στις ΗΠΑ θα γυρίσει την πατρίδα του μέσα στις επόμενες μέρες.

Πατέρας και γιος έχουν ήδη μιλήσει τηλεφωνικά και ήταν ο ίδιος ο Κάρολος που ενημέρωσε τους γιους του Ουίλιαμ και Χάρι για την κατάσταση της υγείας του.

Ο βασιλιάς Κάρολος θα απέχει από δημόσιες εμφανίσεις ύστερα από εντολή των γιατρών του, αν και θα συνεχίσει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του καθόλο το διάστημα που θα λαμβάνει θεραπεία.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα έχει συνεχή ενημέρωση για κυβερνητικά ζητήματα και ότι θα συνεχίσει να υπογράφει επίσημα έγγραφα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν από την ανακοίνωση του Παλατιού για τον Κάρολο είχε γίνει γνωστό ότι ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Ουίλιαμ θα επιστρέψει αυτήν την εβδομάδα στις επίσημες υποχρεώσεις του, τις οποίες είχε αναστείλει λόγω της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε η σύζυγός του.

Αυτό γιατί υπάρχει ένας συνταγματικός μηχανισμός για την περίπτωση που ο αρχηγός του κράτους δεν είναι σε θέση να εκτελέσει τα επίσημα καθήκοντά του – σε αυτή την περίπτωση μπορούν να διοριστούν «σύμβουλοι του κράτους» για να αναπληρώνουν τον μονάρχη.

Επί του παρόντος, σε αυτούς περιλαμβάνονται η βασίλισσα Καμίλα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, η πριγκίπισσα Άννα και ο πρίγκιπας Έντουαρντ, ενώ ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Άντριου δεν μπορούν πλέον να κληθούν ως μη εργαζόμενα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button