Η Ουκρανία «διαπραγματεύεται» με την UEFA για την φανέλα

by -1 viewsΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021, 11:28

Η Ουκρανία «διαπραγματεύεται» με την UEFA για να διατηρήσει την φανέλα της αμετάβλητη, το σύνθημα της οποίας θεωρείται «πολιτικό» από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, με… φόντο τη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση.

«Η ουκρανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (AUF) διαπραγματεύεται για να κρατήσει αυτό το σύνθημα στην φανέλα, καθώς η UEFA είχε προηγουμένως εγκρίνει την εμφάνιση και όλα τα στοιχεία της, συμπεριλαμβανομένης της φράσης Glory to the Heroes», αναφέρθηκε από πηγές της ομοσπονδίας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), την ώρα που ο πρόεδρος της AUF. Αντρι Παβέλκο, έγραψε στο Facebook ότι έφυγε «επειγόντως» για την Ρώμη για «διαπραγμάτευση με εκπροσώπους της UEFA».

Κατόπιν διαμαρτυρίας από την Ρωσία, η UEFA ζήτησε μια τροποποίηση της ουκρανικής φανέλας, θεωρώντας «πολιτική» την «επίμαχη» φράση «Δόξα στους ήρωες».

«Μετά από περαιτέρω ανάλυση, αυτό το σύνθημα που εμφανίζεται στο «περιλαίμιο» της ουκρανικής φανέλας, είναι σαφώς πολιτικού χαρακτήρα και επομένως, πρέπει να αποσυρθεί από τους αγώνες της UEFA», είναι η άποψη της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021, 11:30

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *