Κόσμος

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος διαψεύδει τις επιθέσεις ενόπλων από το νοσοκομείο Αλ Κοντ

Σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), κάνει λόγο για κραυγαλέα απόπειρα αιτιολόγησης της πολιορκίας και των πληγμάτων στο νοσοκομείο, που συνιστούν «σαφείς παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε την Δευτέρα πως οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν συλλέξει στοιχεία που αποδεικνύουν πως η Χαμάς χρησιμοποιεί νοσοκομεία για να εξαπολύσει επιθέσεις.

Στον επίσημο λογαριασμό των IDF στην πλατφόρμα X είχε αναρτηθεί νωρίτερα σήμερα βίντεο στο οποίο διακρίνονται ένοπλοι που εξαπολύουν επίθεση εναντίον ισραηλινών δυνάμεων, συνοδευόμενο από το σχόλιο «Τι κάνουν αυτοί οι τρομοκράτες της Χαμάς με RPG (ρουκετοβόλο) στο νοσοκομείο Αλ Κοντς;».

Λίγες ώρες αργότερα, η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος διέψευσε τους «αβάσιμους ισχυρισμούς», υπογραμμίζοντας ότι στο επίμαχο βίντεο «φαίνεται ξεκάθαρα ότι ένοπλοι πλησιάζουν από παρακείμενο δρόμο, ενώ άρματα μάχης των δυνάμεων κατοχής βρίσκονται μπροστά στο νοσοκομείο», θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή γιατρών, νοσηλευτών και ασθενών.

Επαναλαμβάνει πως δεν υπάρχουν ένοπλοι στις εγκαταστάσεις του Αλ Κοντς, συμπληρώνοντας πως μέσα στο νοσοκομείο βρίσκονται μόνο «ασθενείς, οι οικογένειές τους και το ιατρικό προσωπικό», ζητώντας την άμεση παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button