Κόσμος

Η τεχνητή νοημοσύνη αποκαλύπτει το πρόσωπο του Τζακ του Αντεροβγάλτη

Ο Αμερικανός σίριαλ κίλερ Τεντ Μπάντι κινδυνεύει να χάσει τον «τίτλο» του πιο γοητευτικού κατά συρροή δολοφόνου μετά από τις φωτογραφίες του Τζακ του Αντεροβγάλτη που δημιούργησε πρόσφατα λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης.

Οι απεικονίσεις του διαβόητου δολοφόνου ιερόδουλων του 19ου αιώνα προέρχονται από τον Τζεφ Λίχι, έναν εδώ και δεκαετίες μελετητή του Αντεροβγάλτη, από την Ουαλία. Όπως αναφέρει η New York Post, ο Λίχι, χρησιμοποιώντας το λογισμικό Midjourney μαζί με πληροφορίες και διαθέσιμες φωτογραφίες των συγγενών του βασικού υπόπτου Άαρον Κοσμίνκσι, κατάφερε να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή σειρά πορτρέτων.

Ο Κοσμίνσκι ήταν ένας πολωνικής καταγωγής κουρέας που εργαζόταν στο Γουαϊτσάπελ, την περιοχή του Ιστ Εντ του Λονδίνου όπου έγιναν οι δολοφονίες το 1888.

Ο Άαρον Κοσμίνσκι ήταν ένας πολωνικής καταγωγής κουρέας που εργαζόταν στην περιοχή όπου έγιναν οι δολοφονίες το 1888Jeff Leahy

Ο Κοσμίνσκι έχει κατονομαστεί από πολλούς ειδικούς ως ο Αντεροβγάλτης, ωστόσο κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να αποδείξει την ενοχή του.

«Δεν έχει υπάρξει ποτέ φωτογραφία του και αυτή είναι η καλύτερη που θα έχουμε ποτέ», δήλωσε ο Λίχι στο βρετανικό πρακτορείο SWNS.

«Είναι πολύ συναρπαστικό να βάζουμε επιτέλους ένα πρόσωπο στον πιο διαβόητο κατά συρροή δολοφόνο του κόσμου. Είχα δύο φωτογραφίες της αδελφής του Ματίλντα, μία του θείου του και μία ενός άλλου στενού συγγενή του. Είχα και μία του κουνιάδου του, και οι οικογένειες ήταν στενά συνδεδεμένες – ξαδέρφια που παντρεύονταν για γενιές – οπότε ακόμα και αυτή ήταν χρήσιμη», είπε.

Ο Κοσμίνσκι ήταν 22 ετών όταν πραγματοποιήθηκαν οι δολοφονίεςJeff Leahy

Ο πιο δημοφιλής ύποπτος

Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης προκάλεσε πανικό στο Λονδίνο κόβοντας τους λαιμούς και ακρωτηριάζοντας τα σώματα πέντε ιερόδουλων στο διάστημα μεταξύ 31 Αυγούστου και 9 Νοεμβρίου 1888. Το παρατσούκλι του προήλθε από μια επιστολή που έστειλε άγνωστος στην αστυνομία, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις δολοφονίες. Πολλοί υπήρξαν ύποπτοι – ακόμη και βασιλείς, καλλιτέχνες και συγγραφείς.

Τα πορτρέτα δημιουργήθηκαν από το λογισμικό Midjourney, που χρησιμοποίησε φωτογραφίες συγγενών του ΚοσμίνσκιJeff Leahy

Με την πάροδο των ετών, ο Κοσμίνσκι αναδείχθηκε ως ο πιο δημοφιλής ύποπτος. Εισήχθη σε ψυχιατρικό ίδρυμα στις αρχές της δεκαετίας του 1890 και πέθανε το 1919 σε ηλικία 53 ετών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button