Πολιτική

Κασσελάκης από Καρδίτσα: «Είναι αδιανόητο το να είσαι αγρότης και να μην μπορείς να επιβιώσεις»

Στην Καρδίτσα στο μπλόκο Ε 65 βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα σημεία που οι αγρότες παραμένουν στους δρόμους, διεκδικώντας την επίλυση των αιτημάτων τους. 

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις δηλώσεις του έδειξε ότι βρίσκεται δίπλα στους αγρότες αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οι άνθρωποι μοχθούν εδώ και χρόνια και έχουν γίνει οι σύγχρονοι σίσυφοι της κοινωνίας. Είναι αδιανόητο το να είσαι αγρότης και να μην μπορείς να επιβιώσεις. Βλέπεις αυτό που παράγεις να πωλείται ακριβά στο super market και να αναρωτιέσαι πού χάνεται όλο αυτό».

Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε επίσης πως ζούμε μια στρεβλή οικονομική πραγματικότητα, όπου οι ελεύθερες αγορές δεν δουλεύουν για τους καταναλωτές και δεν δουλεύουν για τους παραγωγούς, πλουτίζουν ελάχιστοι και πλουτίζουν αδρά αυτοί οι ελάχιστοι.

Ο κ. Κασσελάκης είπε πως αυτό πρέπει να αλλάξει και το πρώτο βήμα για τα απολύτως δίκαια αιτήματα των αγροτών, να καταργηθεί ο φόρος στα καύσιμα στο αγροτικό πετρέλαιο, να υπάρξει πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα και επιτέλους να υπάρξει και πλαφόν σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε πώς υπάρχουν πολιτικές λύσεις άμεσες, δεν είναι δυνατόν ο γεωργός, ο κτηνοτρόφος να πουλάει τα προϊόντα κάτω από το κόστος παραγωγής. Πώς γίνεται αυτό; Ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει πως για εμάς ο πρωτογενής τομέας είναι η ασφάλεια της χώρας μας.

Είναι δυνατόν, συνέχισε ο πρωθυπουργός να παίζει ένα κρυφτούλι και να μην σας βλέπει, ρώτησε απευθυνόμενος στους αγρότες. Επιτέλους, πρόσθεσε, να κάνει τα δέοντα η κυβέρνηση ώστε ο κόσμος να ανασάνει.

Αναφερόμενος στη Θεσσαλία και τους πληγέντες τόνισε πως ούτε δωρεάν φάρμακα δεν έχουν οι άνθρωποι… Μάλιστα η περιοχή αυτή είπε, έχει ανθρώπους που ο χρόνος έχει παγώσει, η Θεσσαλία σε πολύ μεγάλο βαθμό μαραζώνει και χάνει και τη νεολαία της. Ενώ οι άνθρωποί της βιώνουν καθημερινά μεγάλη ανασφάλεια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξει λύση την Τρίτη στη συνάντηση αγροτών με τον πρωθυπουργό απάντησε κατηγορηματικά όχι, τονίζοντας:

«Ήδη προσπάθησε να αγοράσει λίγο χρόνο πριν μία εβδομάδα με ελάχιστα πράγματα που είπε», τονίζοντας πως πρέπει να έρθει εδώ ο πρωθυπουργός ο ίδιος. Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας τόνισε πως το θέμα για μας είναι να λυθούν τα προβλήματα. Πιστεύουμε κατέληξε πως μέσα από τον αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε τη ζωή μας πίσω.

Νωρίτερα ο κ. Κασσελάκης συνομίλησε με αγρότες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ ανέβηκε και σε τρακτέρ με το οποίο κινήθηκε στο χώρο του μπλόκου της Ε65. Επίσης ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε το Κεραμίδι που έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τις πλημμύρες και το μπλόκο στο Ζάρκο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button