Πολιτική

Κασσελάκης από Κοζάνη: Αυτή είναι η αρχή της εξωστρέφειας για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Λέει πολλά η κατάμεστη αίθουσα σε μια περιοχή που δεν είναι προνομιακή για το ΣΥΡΙΖΑ. Παίρνουν αποφάσεις για εσάς, αλλά δεν σας ακούνε», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την καταληκτική του ομιλία στο αναπτυξιακό- περιφερειακό συνέδριο της Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη το βράδυ της Κυριακής.

«Το αναπτυξιακό συνέδριο θα συνεχιστεί ψηφιακά» δεσμεύτηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση γκρέμισε πριν χτίσει με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση, ενώ το κόμμα του θα πράξει το αντίστροφο, υπογραμμίζοντας πως η αποκέντρωση πρέπει να ξεκινήσει από τη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για αρχή της εξωστρέφειας για το κόμμα του και δεσμεύτηκε πως θα επισκεφθεί πολλά ακόμα αγροτικά μπλόκα, σημειώνοντας πως δεν χρειάζεται επικοινωνιολόγους: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για εκείνους που δεν έχουν φωνή. Οι αγρότες είναι η πρώτη γραμμή της οικονομίας μας. Είμαστε δίπλα τους. Δεν εξαρτώμαστε από κανένα. Η μόνη δύναμη που έχουμε είναι οι πολίτες», επισήμανε, επαναλαμβάνοντας τις οκτώ προτάσεις του κόμματός του για τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο και καλώντας τον να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του.

«Οι ελίτ δεν θα κερδίσουν. Θα βρουν πολύ κόσμο απέναντί τους. Η αλήθεια είναι με το μέρος μας», τόνισε.

Ο κ. Κασσελάκης μίλησε για την αναγκαιότητα δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, αλλά έστω τώρα κάλεσε να εφαρμοστούν οι νόμοι της αγοράς, κάτι που κατά τον ίδιο δεν θέλει να πράξει η κυβέρνηση.

Ο ίδιος μίλησε, επίσης, για την αναγκαιότητα χωροταξικού σχεδιασμού για τις ΑΠΕ κι ενεργειακές κοινότητες, αλλά και τηλεθέρμανση και ειδικό πρόγραμμα για τους ορεινούς όγκους.

Σε σχέση με την παιδεία, υποστήριξε πως έχουμε γίνει χώρα που δεν σπουδάζει τα παιδιά της παρά μόνο εκείνα όσων έχουν χρήματα: «Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει πρώτης διαλογής πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, σας λένε ψέματα».

Για τις επιχειρήσεις ανάφερε πως το Ταμείο Ανάκαμψης είναι τελείως άδικο ως προς τη διανομή των πόρων, ζητώντας ειδικό αναπτυξιακό καθεστώς των επιχειρήσεων στις περιοχές που υφίστανται απολιγνιτοποίηση.

«Η Ελλάδα δεν έχει δημόσια υγεία. Εμείς θέλουμε να έχει δημόσια υγεία», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ομιλία Κασσελάκη ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με την βουλεύτρια Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ και τραγουδίστρια, Καλλιόπη Βέττα, και στην κιθάρα τον αδερφό της Βαγγέλη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button