Κορωνοϊός: Self test πριν το πασχαλινό τραπέζι – Διπλή μάσκα στις εκκλησίες

by -7 views


Για διπλή μάσκα στις εκκλησίες κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας έκανε λόγο η Βάνα Παπαευαγγέλου. Η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ είπε πως οι πιστοί θα πρέπει να παραμένουν στο προαύλιο της εκκλησίας καθώς και ότι κατά την ημέρα του Πάσχα, οι συγκεντρώσεις καλό είναι να πραγματοποιηθούν σε ανοιχτούς χώρους και ενώ έχει προηγηθεί self test.

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά τις υπερτοπικές μετακινήσεις, ήδη απο την προηγούμενη Παρασκευή, 23/4 και μέχρι τις 10 Μαΐου απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας. Στην περίπτωση της Αττικής η μετακίνηση δεν επιτρέπεται εκτός των ορίων της Περιφέρειας και από ή προς την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων. Η μετακίνηση μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων επιτρέπεται στις εξής περιπτώσεις και μόνο:

Μετακίνηση από και προς την εργασία, με τον τρόπο που προβλεπόταν. Σημειώνεται ότι τα προσκομιζόμενα έγγραφα προς πιστοποίηση της μετακίνησης για λόγους εργασίας προσδιορίζουν το χρόνο έναρξης και λήξης της μετακίνησης και διασταυρώνονται από τις αρχές ελέγχου με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *