Κόσοβο: Το non paper και η άρνηση Κούρτι να προσέλθει σε νέο γύρο διαλόγου με τη Σερβία

by -10 views


Μία ημέρα κατόπιν της συνεννόησης στις Βρυξέλες μεταξύ του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, και του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, για νέο γύρο διαλόγου Βελιγραδίου – Πρίστινας στις 11 Μαΐου, ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, ‘Αλμπιν Κούρτι, ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει.

«Εγώ δεν θα βρίσκομαι στις Βρυξέλλες στις 11 Μαΐου. Ο μελλοντικός διάλογος με την Σερβία πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένος και να βασίζεται σε αρχές. Το Βελιγράδι θα πρέπει πρώτα να αντικρίσει το παρελθόν του. […] Πρέπει να αποστασιοποιηθεί από το καθεστώς Μιλόσεβιτς και να μην προσπαθεί να πετύχει παλιούς στόχους με νέα μέσα» δήλωσε ο Άλμπιν Κούρτι κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψής του σήμερα, Μ.Τετάρτη, στις Βρυξέλλες.

Η αναφορά του πρωθυπουργού του Κοσόβου σε «νέα μέσα» αφορά προφανώς το non paper που είδε, χθες Μ.Τρίτη, το φως της δημοσιότητας σε εφημερίδα της Πρίστινας και που παρουσιάζεται ως κοινή γάλλο-γερμανική πρόταση, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Βελιγράδι.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *