Πολιτική

Μαρινάκης για έκρηξη βόμβας: «Το χτύπημα είναι πολύ σοβαρό και ανήκει στο βαρύ έγκλημα»

Για πολύ σοβαρό περιστατικό που ανήκει στο βαρύ έγκλημα, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στην βόμβα η οποία εξερράγη τα ξημερώματα του Σαββάτου 03/02 στη συμβολή των οδών Κοραή και Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στο υπουργείο Εργασίας.

«Μας ανησυχεί το χτύπημα, έχουμε εμπιστοσύνη στην αστυνομία. Το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό και ανήκει στο βαρύ έγκλημα», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στο OPEN.

Αναφερόμενος στα συλλαλητήρια των αγροτών, οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως «Δεν υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε κάτι που δεν μπορούμε. Δεν θα έχουμε άλλα μέτρα, αυτές είναι οι δημοσιονομικές μας αντοχές».

Ακόμη, τόνισε μεταξύ άλλων πως «αυτή η κυβέρνηση πορεύεται έχοντας μία σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Όταν υπάρχουν λάθη, προσπαθούμε να τα διορθώσουμε όσο ταχύτερα και καλύτερα γίνεται. Σε αυτό το πλαίσιο, οφείλουμε να λέμε την αλήθεια».

«Υπήρξε μία σειρά από –διαχρονικά, τα οποία εντάθηκαν μετά τον Daniel– αιτήματα από τους αγρότες, ήλθε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, υπενθύμισε την πολιτική που εφαρμόζεται από την πρώτη στιγμή και βέβαια, ανακοίνωσε κάποιες παρεμβάσεις αναφορικά με το ρεύμα, τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο, τις αποζημιώσεις και τους διακανονισμούς για τους οποίους μίλησε ο (σ.σ. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας) κ. Σκυλακάκης», πρόσθεσε.

Σχετικά με τον «καλπάζοντα» πληθωρισμό, ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε πως «το πρόβλημα της ανόδου των τιμών είναι ευρωπαϊκό. Υπάρχουν δύο βασικοί πυλώνες: Τα μέτρα της κυβέρνησης για αύξηση του εισοδήματος των πολιτών και οι έλεγχοι. Η αισχροκέρδεια δεν “γεννήθηκε” με τον πληθωρισμό. Το ύψος των προστίμων που επιβάλλονται, είναι πολλαπλάσιο του ποσού της παραβατικής συμπεριφοράς».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button