Με φόρους για το περιβάλλον θα ενισχύσει τα έσοδα του Ταμείου Ανάκαμψης!

by -0 viewsΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021, 18:31

Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Μέσω εισφορών και φόρων για την προστασία του περιβάλλοντος, θα ενισχυθούν τα έσοδα της ΕΕ, για την αποπληρωμή του χρέους για τη χρηματοδότηση του σχεδίου ανάκαμψης της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Επίτροπος Johannes Hahn.

Κατά τον Επίτροπο, οι νέες πηγές εσόδων, αναμένεται να επιφέρουν δικαιότερη φορολογία και να συμβάλουν στην αποπληρωμή του χρέους για τη χρηματοδότηση του σχεδίου ανάκαμψης της ΕΕ.

Το γεγονός όμως ότι, οι σχετικές προτάσεις της Κομισιόν θα υποβληθούν στις 14 Ιουλίου και όχι τον Ιούνιο, όπως είχε συμφωνηθεί με το Ευρωκοινοβούλιο, προκάλεσε την αντίδραση των ευρωβουλευτών, που τόνισαν ότι θα επαγρυπνούν για την τήρηση της δεσμευτικής συμφωνίας και υπογράμμισαν ότι οι νέοι Ίδιοι Πόροι είναι απαραίτητοι για το μέλλον της ΕΕ.

Όπως διευκρίνισαν, τα νέα έσοδα θα χρησιμεύσουν για την αποπληρωμή του κοινού χρέους που προκαλείται από το δανεισμό για τη χρηματοδότηση του ταμείου ανάκαμψης, για να αποφευχθεί η μετατροπή του σε βάρος για τις μελλοντικές γενιές.

Θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και θα οδηγήσουν σε δικαιότερη φορολογία, σύμφωνα με την πρόσφατη συμφωνία του G7 για την παγκόσμια φορολογική μεταρρύθμιση, προκειμένου να εξασφαλισθεί ότι οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες θα πληρώσουν το δίκαιο μερίδιο των φόρων του.

Ο νέος ίδιος πόρος που βασίζεται σε μη ανακυκλωμένα απορρίμματα πλαστικών συσκευασιών θα εισαχθεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2021. Είναι μέρος της τρέχουσας απόφασης για τους ιδίους πόρους, η οποία έχει επικυρωθεί από όλα τα κράτη μέλη, από τα τέλη Μαΐου.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021, 18:31

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *