Πολιτική

Μητσοτάκης από Βερολίνο: Η επενδυτική βαθμίδα σηματοδοτεί το τέλος μιας επώδυνης δεκαετίας

«Το τέλος μιας επώδυνης δεκαετίας για την Ελλάδα σηματοδοτεί η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας», όπως τόνισε ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση «Ελλάδα και Ευρώπη- Ένα νέο κεφάλαιο με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» που πραγματοποιείται στο  Ίδρυμα Konrad Adenauer (KAS), αυτή την ώρα. 

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του σημείωσε πως «η Ελλάδα βρέθηκε στο κίνδυνο της καταστροφής, ωστόσο καταφέραμε να την αποφύγουμε».

«Το 2019 ξέραμε ότι έπρεπε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της χώρας μας, να εξυγιάνουμε τα οικονομικά, να επιταχύνουμε την οικονομική μας ανάπτυξη και να ακολουθήσουμε μια συνετή δημοσιονομική πολιτική και να κάνουμε την Ελλάδα έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό» προσθέτει.

Παράλληλα, σημειώνει ότι «η οικονομία μας αναπτύσσεται ταχύτατα, πάνω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταφέραμε να μειώσουμε το χρέος, έχουμε μειώσει την ανεργία, προσελκύουμε επενδύσεις, καταφέραμε να ανακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που αποτελεί για εμάς μια μεγάλη επιτυχία».

«Σημαντικό μέρος του δύσκολου έργου αυτού έχει επιτευχθεί, το θέμα είναι πως θα φέρουμε την Ελλάδα κοντά στην Ευρώπη» συμπλήρωσε και τόνισε πως «προσπαθήσαμε να παραμείνει στην Ευρώπη, τώρα θα πρέπει να καταφέρουμε η Ελλάδα να συγκλίνει με την Ευρώπη».

Εξηγώντας αναφέρει πως «η Ελλάδα που θυμόσαστε κατά τα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης, δεν είναι η Ελλάδα που βλέπετε σήμερα».

«Για να υπάρξει μια νομισματική ένωση πρέπει να υπάρξει και η δημοσιονομική πειθαρχία»

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι προκειμένου «να υπάρξει μία νομισματική ένωση, θα πρέπει να υπάρξει και η δημοσιονομική πειθαρχία. Πρέπει να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Απαιτείται ευελιξία και οικειοποίηση των στόχων που τίθενται».

«Φυσικά, υπάρχει και εξωτερικός κριτής των οικονομικών αποδόσεων της χώρας και πιστεύω ότι οι δημοσιονομικοί κανόνες της Κομισιόν είναι σωστοί. Τα πρωτογενή πλεονάσματα χρειάζονται και συγκεκριμένη πολιτική», υπογράμμισε.

Μεταξύ των στοιχείων της επιτυχίας της κυβέρνησης είναι ότι «μειώσαμε έλλογα τους φόρους και εστιάσαμε περισσότερο στην φοροδιαφυγή», πρόσθεσε.

Όσο για την δέσμευσή του προς τον ελληνικό λαό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως: «Η δική μας δέσμευση προς τον ελληνικό λαό είναι ότι δεν θα βιώσουμε αυτό που ζήσαμε το 2010», ενώ επανέλαβε ότι η δημοσιονομική πειθαρχία είναι σημαντική για την κυβέρνηση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button