Πολιτική

Μητσοτάκης: Οι επαφές του πρωθυπουργού στο Μόναχο – Η ατζέντα των συναντήσεων

Με τη Λιθουανή ομόλογο του, Ingrida Šimonytė, συναντήθηκε νωρίτερα στο πλαίσιο της 60ης Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ευρωπαϊκά θέματα αλλά και στις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Nechirvan Barzani. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και η προοπτική ενίσχυσής τους, ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας, ενώ συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Εν συνέχεια ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον ομολόγο του ,του Κοσόβου, Alvin Kourti. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και στον Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον πρόεδρο των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας Friedrich Merz, με τον οποίο έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις ευρωπαϊκές εκλογές του Ιουνίου και για κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως τονίζουν, κυβερνητικές πηγές, οι συνομιλητές του Πρωθυπουργού τον συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία νομοθέτησης της ισότητας στον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button