Νέα κυβέρνηση στη Γερμανία

by -8 viewsΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021, 14:22

Σχηματίζεται κυβέρνηση στη Γερμανία, με τα τρία κόμματα -τους Σοσιαλδημοκράτες, τους Πράσινους και τους Ελεύθερους Δημοκράτες- να ανακοινώνουν επίσημα τη συμφωνία στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Κατά τις τελευταίες πληροφορίες, ο Όλαφ Σολτς ετοιμάζεται να αναλάβει την Καγκελαρία. Οι Πράσινοι θα λάβουν συνολικά πέντε υπουργεία, το FDP τέσσερα και τα υπόλοιπα υπουργεία θα περάσουν στα «χέρια» του SPD.

Οι ηγέτες των Σοσιαλδημοκρατών του SPD, των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών του FDP θα παρουσιάσουν τη συμφωνία τους για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σύμφωνα με πρόσκληση που διανεμήθηκε από το SPD.

Αν τα τρία κόμματα οριστικοποιήσουν τη συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, ο Όλαφ Σολτς του SPD θα αναλάβει τα καθήκοντα του καγκελαρίου αντικαθιστώντας την Άνγκελα Μέρκελ.

Η συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων θα έχει ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό της πρώτης τριμερούς κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία από τη δεκαετία του 1950 και θα αποκλείσει από την εξουσία την Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές που βρίσκονταν στην εξουσία κατά τα τελευταία 16 χρόνια.

Η τριμερής συμμαχία έχει δεσμευθεί για τον εκσυγχρονισμό της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης μέσω της αναβάθμισης των υποδομών και της επιτάχυνσης των μέτρων για την προστασία του Κλίματος.

Ποιοι αναλαμβάνουν… υψηλές θέσεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, το υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP. Κριστιάν Λίντνερ.

Ο Όλαφ Σολτς θα αναλάβει την Καγκελαρία της Γερμανίας, ως διάδοχος της Άγγελα Μέρκελ.

Το υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται πως αναλαμβάνει από τους Πράσινους η Αναλένα Μπέρμποκ. Το υπουργείο Εργασίας παραμένει ο Σοσιαλδημοκράτης Ουμπέρτους Χάιλ. Το υπουργείο Δικαιοσύνης αναλαμβάνει ο Μάρκο Μπούσμαν από το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP).

Το υπουργείο Μεταφορών αναλαμβάνει όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, ο Ελεύθερος Δημοκράτης, Φόλκερ Βίσινγκ.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021, 14:32

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *