Οι Αυστραλοί αθλητές θα εμβολιαστούν πριν ταξιδέψουν στο Τόκιο

by -28 viewsΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2021, 14:09

Οι Αυστραλοί αθλητές που θα ταξιδέψουν στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, όπως δήλωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας. Περισσότεροι από 2.000 αθλητές, προπονητές και αξιωματούχοι, μέλη της Ολυμπιακής (AOC) και Παραολυμπιακής επιτροπής της Αυστραλίας, αναμένεται να ταξιδέψουν στην Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (23 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου). 

«Θέλουμε να δούμε τους αθλητές μας να πηγαίνουν στο Τόκιο για να αγωνιστούν και μετά να επιστρέψουν στην Αυστραλία με ασφάλεια», δήλωσε σχετικά, ο υπουργός Υγείας, Γκρεγκ Χαντ. Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις περιφέρειες του Τόκιο, της Οζάκα και άλλων δύο πόλεων, σε μια προσπάθεια να περιορισθεί η εξάπλωση του ιού. Η Αυστραλία, αν και έχει καταφέρει σε σημαντικό βαθμό τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού, ήταν σχετικά «αργή» στους εμβολιασμούς σε σύγκριση, με άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

«Ενώ οι ευάλωτοι Αυστραλοί παραμένουν απόλυτη προτεραιότητα καθώς συνεχίζεται η διάθεση των εμβολίων, η κυβέρνηση κατανοεί την πίεση που αντιμετωπίζουν οι αθλητές καθώς πλησιάζουν οι Αγώνες του Τόκιο», δήλωσε ο υπουργός Αθλητισμού Ρότσαρντ Κόλμπεκ.

«Θα είναι πολύ διαφορετικοί Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγτώνες, αλλά οι αθλητές μας αξίζουν την ευκαιρία να αγωνιστούν», είπε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της AOC, Ματ Κάρολ, δήλωσε ότι οι αθλητές, οι προπονητές και οι οικογένειές τους θα ανακουφιστούν από την ανακοίνωση της κυβέρνησης: «Η AOC θα συνεργαστεί για να διασφαλίσει ότι ο εμβολιασμός των αθλητών μας δεν θα επιβαρύνει περισσότερο το δημόσιο σύστημα»

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2021, 14:09

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *