Πολιτική

Ο Νίκος Δένδιας διέταξε έρευνα για το αντιτορπιλικό «Βέλος»

Υπενθυμίζεται ότι, το περασμένο Σάββατο (18/11) το ιστορικό πλοίο υπέστη σοβαρές ζημιές, λόγω των θυελλωδών ανέμων, που έπνεαν στη Θεσσαλονίκη, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στον Θερμαϊκό κόλπο.

Οι κάβοι έσπασαν, έφυγαν τα προστατευτικά μπαλόνια με αποτέλεσμα να χτυπά με δύναμη στον ντόκο και να υποστεί ζημιές στην πρύμνη.

Στο σημείο στήθηκε μεγάλη επιχείρηση ρυμούλκησης στην προβλήτα δύο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια.

Το ρυμουλκό πλοίο «Dionysos Z» σύμφωνα με το voria.gr προσπάθησε να πετύχει την ανύψωση του. Στην προσπάθεια συμμετείχε και ένας δύτης, ο οποίος τοποθέτησε τον γερανό στο πολεμικό πλοίο προκειμένου να γίνει η ανύψωση.

Ο γερανός επανατοποθέτησε τις προστατευτικές μπάλες ανάμεσα από το πλοίο και το ντεκ της παραλίας, προκειμένου να μη συνεχιστούν τα χτυπήματα του αγκυροβολημένου πλοίου σε αυτό.

Παράλληλα, ο γερανός αφαίρεσε κομμάτι της πρύμνης του πλοίου που εφθάρη και αποκολλήθηκε από το χτύπημα του Σαββάτου (19/11) επάνω στο τσιμεντένιο κρηπίδωμα αλλά και στο ξύλινο ντεκ της Νέας Παραλίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα τεράστιο ρήγμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το «Βέλος» βάλλεται από ισχυρά καιρικά φαινόμενα, καθώς τον περασμένο Μάρτιο σε ανάλογη κακοκαιρία είχε προκληθεί ρηγμάτωση – πάλι – στην πρύμνη του, η οποία πάντως δεν επηρέασε την ευστάθεια και αντοχή του σκάφους.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button