Ο πρωθυπουργός λέει ότι εξασφάλισε 20.000 δόσεις του αντιιικού χαπιού της Merck

by -10 viewsΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021, 17:29

Η Νότια Κορέα έχει εξασφαλίσει 20.000 δόσεις ενός πειραματικού αντιιικού φαρμάκου που έχει αναπτύξει η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Merck για τη αντιμετώπιση της COVID-19, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κιμ Μπου-κιουμ, καθώς και άλλες ασιατικές χώρες σπεύδουν να εξασφαλίσουν προμήθειες.

Η Merck ανακοίνωσε επίσης σήμερα μια συμφωνία εφοδιασμού και αγοράς με τη Σιγκαπούρη, μετά την Αυστραλία, ενώ η Ταϊλάνδη, η Ταϊβάν και η Μαλαισία δήλωσαν ότι είναι σε συνομιλίες για να το αγοράσουν.

Το Molnupiravir, το οποίο ετοιμάζεται να γίνει το πρώτο αντιιικό φάρμακο που λαμβάνεται από το στόμα κατά της COVID-19, μπορεί να μειώσει στο μισό τις πιθανότητες θανάτου ή νοσηλείας για εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο να κολλήσουν μια σοβαρή μορφή του κορωνοϊού. Η Merck επιδιώκει έγκριση από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων (Food and Drug Administration – FDA) για το χάπι της.

Η θεραπευτική αγωγή περιλαμβάνει χορήγηση τεσσάρων χαπιών στους ασθενείς δύο φορές την ημέρα για πέντε ημέρες.

«Έχουμε ήδη εξασφαλίσει έναν προϋπολογισμό που επαρκεί για τη θεραπευτική αγωγή περίπου 40.000 ανθρώπων και έχουμε υπογράψει συμφωνία προαγοράς 20.000 δόσεων», δήλωσε σήμερα ο Κιμ σε μια συνάντηση της επιτροπής για την απόκριση στην COVID-19.

Η Νότια Κορέα επιδιώκει επίσης να αγοράσει άλλα αντιιικά φάρμακα, είπε.

Η Merck δήλωσε ότι σχεδιάζει μια κλιμακωτή τιμολόγηση του σκευάσματός της στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων ανά χώρα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει συμβόλαιο αγοράς 1,7 δισ. δόσεων στην τιμή των 700 δολαρίων ανά δόση.

Η κορεατική υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (KDCA) είχε πει πως βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με τη Pfizer και την ελβετική Roche, που έχουν επιδοθεί επίσης στον αγώνα για την ανάπτυξη ενός αντιιικού χαπιού κατά της COVID-19.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας έχει προβλέψει κονδύλι ύψους 36,2 δισ. γουόν στον προϋπολογισμό για αντιιικά χάπια για τη θεραπεία της COVID-19.

Η Νότια Κορέα έχει ένα αρκετά χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας (-0,76% έως χθες Τρίτη, ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση).


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021, 18:01

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *