Ο στρατός συνέλαβε 18 υγειονομικούς σε μια εκκλησία επειδή περιέθαλψαν τρομοκράτες

by -4 viewsΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021, 11:25

Ο στρατός στη Μιανμάρ συνέλαβε 18 υγειονομικούς επειδή περιέθαλψαν ασθενείς που ήταν μέλη «τρομοκρατικών οργανώσεων», μια αναφορά σε οργανώσεις κατά της χούντας, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Global New Light of Myanmar.

Στρατιωτικοί πραγματοποίησαν επιδρομή τη Δευτέρα σε εκκλησία στο Λοϊκάου, στο ανατολικό κρατίδιο Κάγια, όπου εντόπισαν 48 ασθενείς που λάμβαναν θεραπεία εκεί, ανάμεσά τους και επτά που είχαν μολυνθεί από covid-19.

«Ενημερώθηκαν ότι στους τραυματίες και τους ασθενείς που ανήκαν σε τρομοκρατικές οργανώσεις προσφερόταν ανεπίσημα ιατρική θεραπεία», ανέφερε η εφημερίδα, φερέφωνο της χούντας.

Στο άρθρο της εφημερίδας δεν αναφέρονταν ονομαστικά οι οργανώσεις, ενώ πρόσθετε ότι 18 υγειονομικοί συνελήφθησαν βάσει του νόμου.

Το σύστημα υγείας της Μιανμάρ βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης από τον Φεβρουάριο όταν ο στρατός ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση.

Πολλοί υγειονομικοί έχουν ενταχθεί στο κίνημα πολιτικής ανυπακοής και έχουν αρνηθεί να εργαστούν σε νοσοκομεία που διαχειρίζεται ο στρατός διαμαρτυρόμενοι για τη χούντα.

Εξάλλου πολλές κλινικές και υγειονομικοί έχουν γίνει στόχος των δυνάμεων ασφαλείας, όπως καταγγέλλουν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο στρατός έχει απευθύνει έκκληση στους γιατρούς να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Εναντίον κάποιων από τους τέσσερις γιατρούς, τους τέσσερις νοσηλευτές και τους 10 βοηθούς νοσηλευτών που συνελήφθησαν στην εκκλησία έχουν απαγγελθεί στο παρελθόν κατηγορίες για υποκίνηση λόγω της άρνησής τους να εργαστούν, ανέφερε η εφημερίδα.

Σχεδόν 1.300 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 10.000 συλληφθεί μετά το πραξικόπημα, σύμφωνα με την Οργάνωση Βοήθειας Πολιτικών Κρατουμένων (AAPP).

Ο στρατός απορρίπτει τα στοιχεία της AAPP, την οποία κατηγορεί για μεροληψία. Εκπρόσωπος της χούντας είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι 200 στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους από την 1η Φεβρουαρίου.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021, 11:25

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *