Πέντε ιαπωνικές εταιρείες συνεργάζονται για την εξέλιξη της νέας γενιάς οχημάτων

by -4 views


Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Οι εταιρείες Suzuki, Subaru, Daihatsu και Mazda, ενσωματώνουν τις τεχνολογίες δικτύωσης τους πάνω σε αυτές που ανέπτυξε η Toyota. Θα κατασκευάσουν από κοινού συστήματα δικτυωμένων αυτοκινήτων επόμενης γενιάς με κοινές προδιαγραφές σύνδεσης των οχημάτων. 

Σκοπός τους είναι να αναβαθμίσουν την ποιότητα επικοινωνίας και να κάνουν πιο εύκολη την παροχή υπηρεσιών στους πελάτες τους. Από τη συνεργασία θα πετύχουν αφενός γρηγορότερες ταχύτητες σύνδεσης και αφετέρου ανεμπόδιστες κλήσεις μεταξύ πελατών και call center.

Το πρόγραμμα CASE (Connected, Autonomous/Automated, Shared, and Electric – συνδεδεμένο, αυτόνομο/αυτοματοποιημένο, κοινόχρηστο και ηλεκτρικό), είναι λογικό να προκαλέσει μετασχηματισμούς στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο τομέας της δικτύωσης σε σχέση με τις παραμέτρους των επικοινωνιών και της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών cloud, IoT, big data και AI εξελίσσεται με μεγάλες ταχύτητες. Οι μεμονωμένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων εξελίσσουν ανεξάρτητα ο καθένας, συσκευές επικοινωνίας αυτοκινήτων και κάθε εταιρεία υιοθετεί μια διαφορετική προσέγγιση και δαπανά η κάθε μία ξεχωριστά σημαντικούς πόρους.

Σε συμφωνία για την από κοινού ανάπτυξη, προώθηση και κοινή χρήση τεχνικών προδιαγραφών σε συσκευές και συστήματα επικοινωνίας που θα φιλοξενούνται σε οχημάτων επόμενης γενιάς κατέληξαν ήδη οι εταιρείες Suzuki Motor Corporation (Suzuki), Subaru Corporation (Subaru), Daihatsu Motor Co. Ltd. (Daihatsu), Toyota Motor Corporation (Toyota), και Mazda Motor Corporation (Mazda).

Συνεργασία των 5 κορυφαίων ιαπωνικών μαρκώνΟι συνεργαζόμενες εταιρείες μπορούν να παρέχουν στους πελάτες τους ασφαλέστερες και ευκολότερες στη χρήση υπηρεσίες δικτύωσης σε συντομότερο χρόνο. Οι εξελιγμένες συσκευές επικοινωνίας θα τοποθετούνται στα συνδεδεμένα αυτοκίνητα και όλα αυτά προς όφελος των νέων αγοραστών.

Από τη μια θα ωφεληθούν οι νέοι αγοραστές αλλά από την άλλη από τις συνεργασίες αυτές θα μειωθούν τα κόστη ανάπτυξης. Είναι λογικό να υπάρξει εκμετάλλευση πόρων από μια τέτοια γιγαντιαία συνεργασία. Πολλά συστήματα θα εξελιχθούν και θα απλοποιηθούν. Οι νέες λειτουργίες θα λύσουν πάρα πολλά προβλήματα επικοινωνίας. 

Όπως έγινε γνωστό οι αυτοκινητοβιομηχανίες  Suzuki, Subaru, Daihatsu, Toyota και Mazda θα εξετάσουν ανοιχτά τη συνεργασία με άλλους, παρόμοιας αντίληψης, κατασκευαστές με σκοπό να βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων αλλά και να μειώσουν τα δικά τους έξοδα.

 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *