Κόσμος

Πέντε πρόωρα βρέφη και επτά ασθενείς πέθαναν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα λόγω έλλειψης ρεύματος

Πέντε πρόωρα βρέφη και επτά ασθενείς που νοσηλεύονταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας πέθαναν λόγω έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ο υφυπουργός Υγείας της Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

«Φοβόμαστε ότι ο απολογισμός αυτός θα έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο μέχρι το πρωί», είπε ο Γιούσεφ Άμπου Ρις.

Το Σάββατο, το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι 39 πρόωρα νεογέννητα βρίσκονταν ακόμη εκεί και οι νοσηλεύτριες τους έδιναν οξυγόνο χειροκίνητα για να τα κρατήσουν στη ζωή.

Ένα μέλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα είπε ότι 17 ασθενείς νοσηλεύονταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

ΠΟΥ: Το Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Γάζας, δεν λειτουργεί πια ως νοσοκομείο

Νωρίτερα σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους ανακοίνωσε ότι το νοσοκομείο της Αλ Σίφα δεν λειτουργεί πια ως νοσοκομείο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατάφερε να αποκαταστήσει τις επικοινωνίες με τους επαγγελματίες υγείας στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της βόρειας Γάζας, το βράδυ της Κυριακής. Δεν είχε καμία επικοινωνία με το νοσοκομείο από το Σάββατο.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς που ελέγχει τη Γάζα ανέφερε ότι το Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα στον παλαιστινιακό θύλακα, διέκοψε τη λειτουργία του αφού δεν έχει πλέον καύσιμα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button