Ελλάδα

Παλαιοχριστιανός Κορινθίας: «Οι αδικημένοι είναι αδέλφια μου – Δεν ήμουν στη Χρυσή Αυγή»

«Οι αδικημένοι είναι αδέλφια μου», δήλωσε ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών», μετά την δικαστική απόφαση να αφεθεί ελεύθερος μέχρι να γίνει η δίκη του.

Ο ίδιος στο Mega είπε ότι ποτέ δεν ήταν ενταγμένος στη Χρυσή Αυγή, ενώ αναφερόμενος στη λήψη DNA που διέταξε η εισαγγελία είπε ότι «παραβιάζει τα πιστεύω και την αξιοπρέπειά» του γιατί στρεφόταν προς όλη την οικογένειά του.

«Οι αδικημένοι είναι φίλοι μου»

Όπως είπε αρχικά, αισθάνεται ως αδέλφια του τους αδικημένους, με τους οποίους συνομίλησε στα κρατητήρια όπως σαν αδελφό του αισθάνθηκε και έναν κρατούμενο του οποίου το δίπλωμα αφαιρέθηκε από τις Αρχές, επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Όλοι οι άνθρωποι είμαστε αδέλφια» ανέφερε, και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να μπαίνουν αυτοί οι άνθρωποι με βαρυποινίτες στο ίδιο κελί.

«Μεγάλωσα σε κομμουνιστική οικογένεια – Δεν ήμουν ενταγμένος στη Χρυσή Αυγή»

«Μεγάλωσα σε κομμουνιστική οικογένεια, πριν από 15 χρόνια ήπια μια μπίρα με τον Παναγιώταρο, ο οποίος δεν ήταν τίποτα τότε», είπε όταν ρωτήθηκε για τη σχέση του με τον Παναγιώταρο, και πρόσθεσε ότι «μιλάμε για 15 χρόνια πριν, η Χρυσή Αυγή δεν ήταν καν κόμμα, κατεβαίναμε και πίναμε μια μπίρα».

Για τα επεισόδια στο Χυτήριο είπε ότι δεν ήταν μαζί με τον Παναγιώταρο… «Ήταν οι παλαιοημερολογίτικες παρατάξεις εκεί, δεν είχαμε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ήταν θρησκευτική αντίδραση και όχι πολιτική» είπε για τα βίντεο που τον έχουν δείξει στα επεισόδια. «Ποτέ δεν ήμουν ενταγμένος στη Χρυσή Αυγή, για να το τελειώσουμε», υπογράμμισε.

«Αντίθετη με τα πιστεύω μου η εισαγγελική εντολή για DNA»

Για την εξέταση DNA, την οποία αρνήθηκε, ο 45χρονος παλαιοχριστιανός είπε ότι επειδή το ζήτημα με τα βιομετρικά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, «κάποιοι άνθρωποι, που αντιστεκόμαστε, γνωρίζουμε ότι αργά ή γρήγορα θα βρίσκουν για να λένε». «Η εντολή για τεστ DNA παραβιάζει την αξιοπρέπεια και τα πιστεύω μου, στρεφόταν προς όλη μου την οικογένεια», συμπλήρωσε ο παλαιοχριστιανός.

«Όταν μας συλλάβανε όλους και με τα παιδιά και μας είχαν στο Τμήμα 20 ώρες, αν υπήρχε κάτι ύποπτο θα το είχαν βρει» πρόσθεσε. Τελικά, είπε ότι δεν θα κάνει τεστ, καθώς «τα ιδιαίτερα πιστεύω μου είναι εναντίον σε κάθε τι βιομετρικό. Από εκεί και πέρα θα τα πω με τον δικηγόρο μου για να δω τι μπορεί να γίνει». Με τη σύζυγό του δεν έχει επαφή, είπε, γιατί δεν είχε τηλέφωνο. «Δεν είχα επικοινωνία με τον έξω κόσμο, δεν ξέρω καν τι λέγεται για εμένα» τόνισε.

«Εσείς ζείτε στην Ελλάδα, εγώ στην Ευρώπη»

«Οι παλαιοημερολογίτες είμαστε θρησκευτική μειονότητα, είμαστε στην Ευρώπη ή δεν είμαστε;» συνέχισε ο 45χρονος, και συμπλήρωσε: Εσείς ζείτε στην Ελλάδα, αλλά εγώ ζω στην Ευρώπη. Μπορείτε να συνεχίσετε να ζείτε στην Ελλάδα… Αν μετακομίσω στην Ασία θα συζητήσουμε για άλλα πράγματα, τώρα ζω στην Ευρώπη».

Επίσης, είπε ότι δεν είναι εφικτό να γυρίσει και να μείνει στο ίδιο μέρος που ζούσε, καθώς έχει γίνει «κέντρο διερχομένων».

«Ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω»

Για το ζήτημα της τηλεργασίας είπε ότι έχει τη βάση δεδομένων του δήμου στον υπολογιστή του. «Ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω, όταν εγώ τους φτιάχνω όλα αυτά που ανεβαίνουν στο υπουργείο και στη Διαύγεια. Όταν έχω στον υπολογιστή μου τη βάση δεδομένων μιας υπηρεσίας δεν μπορούν να πουν ότι δεν εργάζομαι. Κάνω λογιστική εργασία, φτιάχνω τα καύσιμα στο γραφείο κίνησης, είναι εργασία που παίρνει αρκετό καιρό να γίνει, μιλάμε για λογαριασμούς χιλιάδων ευρώ», επισήμανε.

Είπε, επίσης, ότι είναι ανάπηρος, πολύτεκνος με έξι παιδιά, ότι έχει κοινωνικά προβλήματα και ανήκει σε ιδιαίτερα ευπαθή ομάδα, αλλά ότι είναι και φτωχός. «Στη Γερμανία θα ζούσα με επιδόματα», ανέφερε.

«Ο καθένας κάνει τις επιλογές του ανάλογα με τις ικανότητές του. Εγώ με 1.000 ευρώ πρέπει να ταΐσω οκτώ στόματα, αυτό δεν είναι ακριβώς επιλογή», τόνισε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button