Παραμένει στη ζωή μας το SMS

by -10 viewsΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021, 18:26

Δεν καταργείται τελικά το SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά την Τετάρτη 28 Απριλίου. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε πως παρόλο που ανοίγει η εστίαση τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 3 Μαΐου δηλαδή, οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίζουν να στέλνουν το καθιερωμένο πλέον μήνυμα για να έχουν το δικαίωμα μετακίνησης. 

Τα γραπτά μηνύματα στο 13033 θα παραμείνουν έως την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, μέχρι τις 15 Μαΐου δηλαδή, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Η μετακίνηση για μετάβαση σε κατάστημα εστίασης θα συνοδεύεται από την αποστολή SMS με τον κωδικό 6 στο 13033, ανακοίνωσε ο υφυπουργός. Ο περιορισμός στις διαδημοτικές μετακινήσεις πάντως καταργείται από αύριο το πρωί και έτσι οι πολίτες θα μπορούν να μεταβαίνουν και σε άλλους δήμους εντός της περιφερειακής τους ενότητας καθημερινά, εκτός του Σαββατοκύριακου, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. 

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα του Πάσχα διευρύνεται και το ωράριο των μετακινήσεων, καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει στις 11 το βράδυ. τα καταστήματα εστίασης θα κλείνουν το αργότερο στις 11 παρά τέταρτο το βράδυ. Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως δεν θα επιτρέπεται η μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, των καφέ και μπαρ. Υπενθυμίζεται πως η εστίαση θα λειτουργεί σε υπαίθριους και μόνον χώρους και μόνο για καθήμενους πελάτες, ενώ αύριο Πέμπτη θα υπάρξουν επιπλέον διευκρινίσεις σε σχέση με τους κωδικούς μετακίνησης και το άνοιγμα της εστίασης. 

Ο υφυπουργός υπενθύμισε επίσης πως την Κυριακή του Πάσχα επιτρέπεται η συγκέντρωση 2 οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο και έως 12 σε εξωτερικό. Η κάθε μετακίνηση θα γίνεται με το SMS 6 και συστήνεται η διενέργεια self test.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021, 18:39

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *