Περιφέρεια Αττικής: Διανέμει 80.000 κουτιά φαρμάκων

by -6 viewsΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021, 10:44

Ολοκληρώθηκε η διανομή περίπου 80.000 κουτιών φαρμάκων ευρείας χρήσης από την Περιφέρεια Αττικής σε όλα τα Κοινωνικά Φαρμακεία των Δήμων.  

Το φαρμακευτικό υλικό παραδόθηκε από την εταιρεία Reckit Benckiser Hellas Healthcare στο Κέντρο Εφοδιασμού της Περιφέρειας, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου και μελών της Επιτροπής Παραλαβής και κατόπιν διανεμήθηκε σε όλα τα Κοινωνικά Φαρμακεία που βρίσκονται σε λειτουργία και διαθέτουν φαρμακοποιό ώστε να εξασφαλιστεί η συνετή και ασφαλής διανομή τους στους ωφελούμενους. Τα φάρμακα είναι ευρείας χρήσης και δεν χρειάζονται ιατρική συνταγή.

Τα Κοινωνικά Φαρμακεία χρηματοδοτούνται μέσω της Περιφέρειας Αττικής από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020» και στο πλαίσιο της υποστήριξης τους, η Περιφέρεια επεξεργάζεται συνεχώς τρόπους ενίσχυσης τους σε φαρμακευτικό υλικό , προκειμένου να υπάρχει επάρκεια υλικού για την εξυπηρέτηση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, των ανασφάλιστων αλλά και των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισήμανε ότι «Η προστασία των ευάλωτων συνανθρώπων μας, ειδικά αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο είναι προτεραιότητα μας. Τα κοινωνικά φαρμακεία είναι μία σημαντική Δομή με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο και σ΄αυτό το πλαίσιο η Περιφέρεια θα συνεχίσει να τα στηρίζει έμπρακτα, ενισχύοντας το δίχτυ προστασίας των ευπαθών ομάδων. Στόχος μας είναι να μην μείνει κανένας συμπολίτης μας χωρίς φάρμακα, ιδιαίτερα αυτές τις Άγιες Μέρες του Πάσχα. Θα είμαστε στο πλευρό τους, προκειμένου να μην νιώθει κανένας μόνος».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021, 10:44

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *