Πολιτική

Προανακριτική για τα Τέμπη: Σύμπραξη ΝΔ – ΚΚΕ «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ

Αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη σύμβαση 717/ 2014 και την επέκτασή της, καθώς και για την «εγκληματική» σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και τον τραγικό θάνατο 57 συνανθρώπων μας καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

«Όποιος είναι πράγματι νομικά, πολιτικά και ηθικά άμεμπτος δεν φοβάται την αλήθεια και κοιτά στα μάτια στους συγγενείς των θυμάτων και των ελληνικό λαό δεν μπορεί παρά να μην ακολουθήσει αυτό το δρόμο. Όποιος, αντιθέτως, θέλει να θολώσει τα νερά για να θολώσει μαζί και την αλήθεια και τις πραγματικές ευθύνες τότε προσφεύγει στο στρίβειν διά της εξεταστικής, η οποία θα ξεκινά από το 1997 και θα καταλήγει στην περίεργη σύμπραξη ΝΔ- ΚΚΕ», σημειώνουν αιχμηρά πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνουν πως όταν η Ευρωπαϊκή Εισαγγελική Αρχή, που έχει κάνει έρευνα για ένα χρόνο μελετώντας την προηγουμένως σχηματισθείσα δικογραφία για τη σύμβαση 717/ 2014 που είχε μπει στο αρχείο, κατέληξε στο πόρισμά της που έχει έρθει στην Βουλή από τις 10 Ιουλίου και το οποίο μιλά για συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και, μάλιστα, για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή για σοβαρές ενδείξεις ευθυνών για κακουργηματική απιστία.

«Το να μιλάμε για εξεταστική επιτροπή συνιστά περιφρόνηση των συγκεκριμένων ευρημάτων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής και κατακριτέα απόφαση που οδηγεί εκ των πραγμάτων στη συγκάλυψη των πραγματικών ευθυνών της τραγωδίας. Θα επιμείνουμε μέχρι τέλους στην ανάγκη πλήρους διερεύνησης των πραγματικών αιτιών της σύγκρουσης των τρένων και της απόδοσης ευθυνών.

Το οφείλουμε στη μνήμη των μνήμη των θυμάτων, στους τραυματίες και τους διασωθέντες που ζουν με τον εφιάλτη της δραματικής ανάμνησης, στους συγγενείς των θυμάτων, σε όλους τους Έλληνες πολίτες που απαιτούν δικαιοσύνη. Δεν ανεχόμαστε τη χυδαιότητα και την απανθρωπιά του Άδωνι Γεωργιάδη. Η επίκληση της εκλογικής νίκης της ΝΔ δεν αποτελεί πλυντήριο ενόχων κι αλαζόνων. Κανείς δεν ξεχνά, κανείς δεν θα ξεχάσει. Όλα στο φως», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Στο μεταξύ, ο Στέφανος Κασσελάκης, συνεχίζοντας τον κύκλο θεσμικών επαφών του, συναντήθηκε σήμερα Τρίτη στη Βουλή με τον Συνήγορο του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη.

Στο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως η στήριξη και προστασία του κύρους των Ανεξάρτητων Αρχών, «οι οποίες βάλλονται καθημερινά από τις αντιθεσμικές πρακτικές της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού», αποτελεί γι’ αυτούς ύψιστη προτεραιότητα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ οι Ανεξάρτητες Αρχές θα ενισχυθούν και θα είναι πραγματικά ανεξάρτητες, χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις στο έργο τους.

Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα του ναυαγίου έξω από την Πύλο, υπογραμμίζοντας πως είναι θέμα ανθρωπιάς να υπάρξει φως σε αυτή την υπόθεση που έλαβε χώρα στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας.

Διευκρίνισε παράλληλα ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη η οποία βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση κι όχι τους ανθρώπους του Λιμενικού οι οποίοι είναι ήρωες και στην πρώτη γραμμή ακολουθώντας τις εντολές των πολιτικών προϊσταμένων τους.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button