Πολιτική

Προς αλλαγή στάσης οι συμβολαιογράφοι: Οι δηλώσεις Κυρανάκη – Ρούσκα

Σε αλλαγή στάσης φαίνεται να οδηγείται η διοίκηση της Ένωσης Συμβολαιογράφων σχετικά με το ψηφιακό συμβόλαιο στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Ρούσκας, συνομίλησε στο στούντιο της ΕΡΤ με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τον κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη, να επισημαίνει τη σημασία των ρυθμίσεων που εισάγει το νέο νομοσχέδιο, καθώς με την εφαρμογή του, από Ιανουάριο του 2024 θα είναι εφικτή η μεταβίβαση ακινήτου με ψηφιακό τρόπο, μέσα σε μία μόνο ημέρα.

«Οι πολίτες θέλουν να σταματήσει αυτός ο Γολγοθάς, αυτός ο κυκεώνας ταλαιπωρίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων. Ξέρετε ότι κάνουμε μια σειρά από αλλαγές, κάποιες εκ των οποίων μας έχετε προτείνει και εσείς. Τα έχουμε συζητήσει πέντε φορές σε θεσμικές συναντήσεις. Το λέω αυτό προς τα μέλη σας, γιατί μας κατηγορούν ότι πάμε σε αλλαγές χωρίς διαβούλευση. Είναι ψευδές» τόνισε ο κ. Κυρανάκης απευθυνόμενος στον πρόεδρο των συμβολαιογράφων.

«Ουδένα πρόβλημα» με το ψηφιακό συμβόλαιο

Εν συνεχεία, και απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση αναφορικά με το αν οι συνδικαλιστές συμβολαιογράφοι έχουν πρόβλημα με το να υπάρχει ψηφιακό συμβόλαιο το οποίο να είναι το γνήσιο, ο κ. Ρούσκας απάντησε χαρακτηριστικά «Ουδένα». Υπενθυμίζεται ότι την προσεχή Δευτέρα έχουν προαναγγείλει πως ξεκινούν αποχή από τα καθήκοντά τους.

«Μας λέτε δημοσίως σήμερα ότι συμφωνείτε. Άρα, λοιπόν, εφόσον εμείς λέμε δημοσίως κάποια πράγματα και εσείς μας λέτε ότι συμφωνείτε, δεν υπάρχει λόγος αποχής. Να το ξεκαθαρίσουμε», ανέφερε ο κ. Κυρανάκης. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των συμβολαιογράφων, μετατόπισε το σημείο της διαφωνίας σε σχέση με τα όσα είχε αρχικά εξαγγείλει, αναφέροντας ότι διαφωνούν με ένα έργο του Υπουργείου που αφορά στις ψηφιακές υπογραφές των συμβαλλομένων αλλά ότι συμφωνεί με την ψηφιακή μεταρρύθμιση στα συμβόλαια και αναγνώρισε ότι οι αλλαγές που γίνονται στο Κτηματολόγιο είναι πολύ θετικές.

Τις επόμενες μέρες θα φανεί αν η προφορική αλλαγή στάσης θα οδηγήσει και σε άρση της αποχής των Συμβολαιογράφων για τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button