Πωλεiται η Porsche του Πάμπλο Εσκομπάρ

by -4 viewsΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021, 16:30

Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος 

Η διάσημη Porsche 911 SRS IROC με το κλασικό κίτρινο χρώμα -που καθιέρωσε ο θρυλικός οδηγός αγώνων Emerson Fittipaldi και της οποίας τελευταίος της ιδιοκτήτης ήταν ο διαβόητος Κολομβιανός βαρώνος ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ- πωλείται στη Φλόριντα από την Atlantis Motor Group.

Το διάσημο αυτοκίνητο, 911 SRS IROC, κατασκευάστηκε το 1974 και πήρε μέρος στον πρώτο διεθνή αγώνα πρωταθλητών International Rase of Champions. Στον αγώνα αυτό έτρεξαν οι καλύτεροι οδηγοί διάφορων κατηγοριών, που οδηγούσαν αυτοκίνητα της ίδιας δυναμικής.

Συνολικά είχαν φτιαχτεί 15 μοντέλα της 911 IROC RSR που αρχικά αγοράστηκαν από την Penske Productions, ιδιοκτήτης της οποίας ήταν ο Roger Penske.

Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο πουλήθηκε στον οδηγό αγώνων John Tunstall, ο οποίος αγωνίστηκε με αυτό στον αγώνα των 24ωρων του Daytona και των 12 ωρών του Sebring. Αμέσως μετά, η Porsche αγοράστηκε από τον βαρώνο του Κολομβιανού καρτέλ Πάμπλο Εσκομπάρ, στου οποίου την ιδιοκτησία παρέμεινε μέχρι τον θάνατό του το 1983.

Για την Porsche 911 SRS του Εσκομπάρ δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη τιμή, αλλά αντίστοιχα αυτοκίνητα έχουν πουληθεί για πάνω από δύο εκατομμύρια δολάρια.

Εν αναμονή, λοιπόν, της τιμής για την 911 του Πάμπλο Εσκομπάρ.

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021, 16:30

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *