Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο ηγούμενος της Ι.Μ. Βατοπεδίου Εφραίμ

by -1 viewsΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021, 16:44

Κρίσιμη, αλλά ελεγχόμενη -μέχρι στιγμής- χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες ιατρούς του Ευαγγελισμού, η κατάσταση του Πανοσιολογιότατου ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.

Προσωπική του επιθυμία ήταν –και εξακολουθεί-να μην υπάρχουν ιατρικά ανακοινωθέντα γύρω από την περιπέτεια της υγείας του, η οποία ξεκίνησε την προηγούμενη Τρίτη όταν ο θεράπων προσωπικός του γιατρός διέγνωσε πως έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα, διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό και κρίθηκε αναγκαία η περίθαλψή του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο παρατεταμένος πυρετός σε συνάρτηση με τον σακχαρώδη διαβήτη, ο οποίος έφτασε σε ανώτατα επίπεδα, ανάγκασε το επιστημονικό προσωπικό να προβεί στην διασωλήνωσή του, σε κατάσταση που βρίσκεται από την Παρασκευή.

Ο διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο οποίος βρίσκεται καθημερινά σε άμεση επικοινωνία με το ιατρικό τιμ του ηγούμενου, έκανε λόγω για μια «σταθερά επικίνδυνη κατάσταση»:

«Η ενημέρωση που έχουμε, αφορά έναν οργανισμό ταλαιπωρημένο, ο οποίος δίνει τη μάχη του. Η διασωλήνωση στον ηγούμενο, αφορά μια κρίσιμη-πλην όμως-σταθερή κατάσταση. Ελπίζουμε να αποφύγει την σκόπελο, αν και σε αυτές τις περιπτώσεις αλλάζουν τα δεδομένα κάθε στιγμή.

Είμαστε στο πλευρό του, δεν επιθυμεί από ταπεινότητα να δημοσιοποιούνται τα θέματα της κατάστασής του –θέμα που κατέστησε σαφές εξαρχής- από ιατρικά ανακοινωθέντα κι ελπίζουμε να ανανήψει συντόμως».

Σε διαρκή επικοινωνία με τον πατέρα Αρσένιο –δεύτερο τη τάξει στην Ιερά Μονή- βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος ενημερώνεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την κατάσταση του Ηγούμενου. Να σημειωθεί πως στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου, τελούνται αγρυπνίες υπέρ υγείας του πατέρα Εφραίμ.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021, 16:48

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *