Πολιτική

Στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ ο Θανάσης Παπαθανάσης

Στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στη Βιέννη συμμετείχε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Παπαθανάσης.

Κατά την ομιλία του ο κ. Παπαθανάσης τόνισε:

«Έχουμε υποχρέωση την ενδυνάμωση του Οργανισμού και οφείλουμε στην άμεση επέμβαση όπου χρειάζεται για να προλαμβάνουμε και να ξεπερνάμε κρίσεις».

Εξάλλου κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και Ασφάλειας του ΟΑΣΕ εξέφρασε την σταθερή υποστήριξη της χώρας μας προς την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας ενώ τόνισε τη σημασία της ενδυνάμωσης του ρόλου του Οργανισμού και ενθάρρυνε την διπλωματική εγρήγορση.

Η τοποθέτησή του περιελάμβανε μια σαφή καταδίκη του αναθεωρητισμού και των ενεργειών που υπονομεύουν την εδαφική ακεραιότητα των κρατών ενώ επισήμανε ότι με τον πολιτικό διάλογο μπορούμε να υπερασπιστούμε τη δικαιοσύνη.

«Η πίστη στις αξίες του διεθνούς δικαίου και η διαφύλαξη της κυριαρχίας των κρατών πρέπει να προασπίζονται μέσω ουσιαστικού διαλόγου και συνεργασίας αλλά και στήριξης των δίκαιων αγώνων και αιτημάτων πάντα απέναντι στον αναθεωρητισμό και τις εμπόλεμες καταστάσεις» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button