Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ένα καθόλου ειρηνικό συνέδριο – Οι κινήσεις Κασσελάκη για να εδραιώσει την κυριαρχία του

Κανείς δεν τρέφει αυταπάτες στην Κουμουνδούρου πως η τρόπον τινά ανακωχή που επιτεύχθηκε στην Πολιτική Γραμματεία της Τρίτης θα είναι διαρκείας, πολλώ δε μάλλον πως θα φτάσει ως την υπογραφή ειρήνης.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου θα είναι σημείο καμπής για το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κι αυτό το ξέρουν όλοι.

Οι προεδρικοί ισχυρίζονται πως με την επιβεβαίωση του κεντρικού ρόλου στη λήψη αποφάσεων που θα συνεχίσει να έχει η Πολιτική Γραμματεία- Πολιτικό Κέντρο στο δρόμο προς τις κάλπες κανείς δεν θα μπορεί στο τέλος να ζητά αποκλειστικές ευθύνες από τον Στέφανο Κασσελάκη αν το αποτέλεσμα είναι κακό κι αυτό γιατί όλοι θα είναι συνυπεύθυνοι.

Κι αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι πρόθεση του κ. Κασσελάκη ήταν η επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινούσε από τις αποφάσεις του συνεδρίου που ξεκινά σήμερα Πέμπτη κι ολοκληρώνεται την Κυριακή- αποφεύχθηκε από την αντίδραση της πλειοψηφίας των μελών της Πολιτικής Γραμματείας- εν τούτοις δεν αποκλείεται καθόλου, όπως πληροφορείται το CNN Greece, να συνηγορήσει στην άμεση εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Αν αυτό συμβεί, οι εκλογές θα γίνουν μαζί με τις αντίστοιχες για τους συντονιστές των Οργανώσεων Μελών και των Νομαρχιακών Επιτροπών σε μερικές εβδομάδες.

«Δύναμη του κ. Κασσελάκη είναι τα μέλη του κόμματος και η αδιαμεσολάβητη επαφή που έχει μαζί τους. Σε αυτό το πλαίσιο είναι λογικό να θελήσει να αλλάξουν οι ισορροπίες στα κομματικά όργανα, οι οποίες άλλωστε αφορούν την εποχή Τσίπρα», μας αναφέρουν χαρακτηριστικά άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Από την άλλη, πολλά μέλη της ΠΓ κι όχι μόνο, υποστηρίζουν πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτος αναπόφευκτα θα τεθεί και θέμα ηγεσίας, με τον Διονύση Τεμπονέρα να δείχνει στην ουσία από τώρα τις προθέσεις του πλασάροντας τον εαυτό του ως δελφίνος.

Σε αυτό το σκηνικό εξισορροπητικό ρόλο διεκδικούν πρόσωπα- κλειδιά της προηγούμενης περιόδου όπως ο Νίκος Παππάς, η Όλγα Γεροβασίλη κι ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ως προς το τέταρτο συνέδριο, ξεκινά σήμερα στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στις 18.30 με ομιλίες των δύο γραμματέων, Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη, και στη συνέχεια του κ. Κασσελάκη και με τη συμμετοχή 5.000 συνέδρων από όλη τη χώρα και το εξωτερικό.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button