Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αποδόμηση της υπουργίας Τσακαλώτου από Σκορίνη – Πυρά και στους Τεμπονέρα – Κοτσακά

«Αντί της αυτάρεσκης περηφάνειας μας προς την κοινωνία, επιλέγω αυτήν της σεμνότητας στην υπηρεσία των μεγάλων και μικρών λαϊκών αναγκών της», τόνισε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Σκορίνης, απαντώντας στα πεπραγμένα του Ευκλείδη Τσακαλώτου ως υπουργού Οικονομικών.  

«Δεν αισθάνομαι περήφανος γιατί στην- ανάγκη των πλεονασμάτων- επιβάλαμε την υψηλότερη οικονομική επιβάρυνση- φορολογική κι ασφαλιστική μαζί- στην ΕΕ για τα μεσαία στρώματα. Και, μάλιστα, χωρίς να εισακούγονται οι προτάσεις των τμημάτων, σε ποια καταναλωτικά κι άλλα είδη θα μπορούσαν να γίνουν αυξήσεις με τη λιγότερη κοινωνική επιβάρυνση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

«Δεν αισθάνομαι ευτυχής για την άρνησή σου να μην επιβάλεις τις αυξήσεις στα καπνικά προϊόντα που αφαίρεσαν άμεσα, τουλάχιστον εκατό ευρώ το μήνα, από τον οικογενειακό προϋπολογισμό ενός ζευγαριού καπνιζόντων… Δεν αισθάνομαι και τόσο Αριστερός όταν με δική σου εντολή και του Γιάννη Δραγασάκη οι εκπρόσωποί σας στο Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ συμφώνησαν να προτείνουν για μια ακόμα θητεία ως διοικητή τον Γιάννη Στουρνάρα, και χωρίς να έχετε ενημερώσει τον τότε πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα. Δεν κοιμάμαι καλά όταν σκέφτομαι εκείνο το περίφημο μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ. Αρνήθηκες όταν βγήκαμε το 2018 από τα μνημόνια να επιστρέψουμε μέρος αυτών σε αυτούς που πονέσαμε δυσβάσταχτα κι αποτέλεσε κι αυτό μία από τις αιτίες που χάσαμε τις εκλογές το 2019. Θυμίζω πως υποχρέωσή μας για το αναγκαίο οικονομικό μαξιλάρι ήταν στα 17 δισ. ευρώ».

Ο κ. Σκορίνης άσκησε αυστηρή κριτική και στον Αντώνη Κοτσακά, με τον οποίο συμπορεύτηκαν στην τάση της ΡΕΝΕ: «Επέκρινες τον σύντροφο πρόεδρο διότι σε προέτρεψε να επισπεύσεις την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για την ποινή των τεσσάρων γνωστών συντρόφων. Πόσο σύννομο και ηθικό, όμως είναι, ως πρόεδρός της, να πρωτοστατείς και να συμμετέχεις ενεργά, τώρα μάλιστα που όλα είναι μέσα σε μια φωτιά, για τη σύστασή μιας νέας τάσης, για να μην τη χαρακτηρίσω χειρότερα, ως φράξια. Πόσο ανεξάρτητος μπορεί να είσαι, όταν τον επικεφαλής της τάσης, Διονύση Τεμπονέρα, προωθείς ως γραμματέα του κόμματος, εκλεγμένου μάλιστα από το συνέδριο»;

Ο κ. Σκορίνης επιτέθηκε και στον κ. Τεμπονέρα, κάνοντας λόγο για τριμελή συμμαχία του με τον κ. Τσακαλώτο και την Έφη Αχτσιόγλου: «Αλήθεια, πόσο αριστερό είναι, όταν μας έλεγες πως επειδή εξελέγεις τρίτος για την Κ.Ε. στην Αττική, θα ζητήσεις από τον τότε πρόεδρο Αλέξη, να σε τοποθετήσει πρώτο στο ψηφοδέλτιο επικρατείας;

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button