Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της «απόλυσης» Τεμπονέρα από την Κ.Ο. – Τι συνέβη με τον Βασιλειάδη

Ο τερματισμός της συνεργασίας του Διονύση Τεμπονέρα ως επιστημονικού συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ  η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος έχει δημιουργήσει νέα πολεμικό ατμόσφαιρα στο και έχει έντονο παρασκήνιο. Το θέμα αναδείξει ήδη από την Τρίτη το CNN Greece.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν την εκδήλωση με ομιλητές τον ίδιο και τους Μανώλη Χριστοδουλάκη και Έφη Αχτσιογλου.

Συγκεκριμένα, παραμονές της εκδήλωσης, στην οποία έκανε την εμφάνισή του τελικά ο κ. Κασσελάκης, χωρίς να πάρει το λόγο, ο Διευθυντής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μανόλης Καπνισάκης τηλεφώνησε στον κ. Τεμπονέρα και φέρεται να του ανακοίνωσε την απόφαση του προέδρου, που ήταν η διακοπή της συνεργασίας του με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία παρείχε τα τελευταία χρόνια και σε καθημερινη βάση επιστημονική τεκμηρίωση για τα νομοσχέδια της Βουλής.

Ο κ. Τεμπονέρας απέφυγε να δημοσιοποιήσει τότε το θέμα, αλλά στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προχθές, αυτό ήρθε στην επιφάνεια, όταν ο κ. Κασσελάκης απευθυνόμενος προσωπικά στο μέλος του οργάνου φέρεται να του είπε πως «Διονύση, είσαι καλός εργατολόγος, σου ζήτω να συστρατευθείς μαζί μου μέχρι τις εθνικές εκλογές και έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά με το δίκτυο συνταξιούχων».

«Πρόεδρε η εμπιστοσύνη αποδεικνύεται όχι με λόγια αλλά με πράξεις», φέρεται να του του απάντησε κ. Τεμπονέρας, συμπληρώνοντας πως έχει τρεις μήνες να προσκληθεί στα κομματικά μέσα και πως πληροφορείται πως είναι «κομμένος από τον Προέδρο» και δεύτερον ότι «με πήρε τηλέφωνο ο Διευθυντής σου εκ μέρους σου και μου ζήτησε να διακόψω τη συνεργασία στην ΚΟ που καθημερινά επί ώρες ασχολούμαι και στερώντας χρόνο από την επαγγελματική μου δραστηριότητα, παραμονές της εκδήλωσης».

Φήμες για παρολίγον παραίτηση Βασιλειάδη

Παράλληλα με το παρασκήνιο της απομάκρυνσης Τεμπονέρα άρχισαν να διακινούνται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώργος Βασιλειάδης δέχθηκε βολές από συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λόγο της θέσης του για το περιβόητο ερωτηματολόγιο.

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις αυτή η πληροφορία δεν έχει βάση καθώς όπως λένε στο CNN Greece: «Έχει υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα. Αν δεν μπορείς να ασκήσεις κριτική σε ένα κομματικό όργανο όπως είναι η Πολιτική Γραμματεία γιατί φοβάσαι για διαρροές, πού θα τις ασκήσεις».

Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, επισημαίνουν με νόημα πως οι διαρροές ενισχύουν και δεν καταπολεμούν τον αρχηγοκεντρισμό.

Ο κ. Βασιλειάδης, εξάλλου, φέρεται να χαρακτηρίζει απολύτως λογική τη διακοπή της σύμβασης του Διονύση Τεμπονέρα ως επιστημονικού συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για την οποία πρώτο είχε γράψει το CNN Greece το βράδυ της Τρίτης.

Την αποσυνδέει, μάλιστα, από την εκδήλωση που είχε λάβει μέρος ο κ. Τεμπονέρας με τη συμμετοχή της Έφης Αχτσιόγλου και του Μανώλη Χριστοδουλάκη πριν μία εβδομάδα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button