Πολιτική

Τέμπη: «Καμία ενέργεια για τον έλεγχο της σύμβασης 717 επί δύο χρόνια»

Στη διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά τη σύνταξη του πορίσματος της ΕΑΔ για τη σύμβαση 717 αλλά και την ολοκλήρωση των πειθαρχικών διώξεων που αυτό συνιστούσε από την ΕΡΓΟΣΕ, αναφέρθηκε στην κατάθεσή της για την υπόθεση των Τεμπών η προσωρινή Διοικήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Αλεξάνδρα Ρογκάκου.

«Προτάθηκε η άσκηση πειθαρχικών διώξεων σε 18 στελέχη ΕΡΓΟΣΕ και η σύνταξη αρνητικού λογαριασμού» δήλωσε η κα Ρογκάκου, συμπληρώνοντας σε σχετική ερώτηση, ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ προχώρησε εγκαίρως στην προβλεπόμενη άσκηση των πειθαρχικών διώξεων, αλλά οι εμπλεκόμενοι απαλλάχθηκαν στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο, στο οποίο, σημειωτέον, δεν μετέχει η Διοίκηση της εταιρείας. Οι υποδείξεις της ΕΑΔ ενσωματώθηκαν και υλοποιήθηκαν από την ΕΡΓΟΣΕ εντός διμήνου. Όπως επεσήμανε η κα Ρογκάκου, η ΕΑΔ δεν ασχολήθηκε με καταγγελίες περί απιστίας από τον κ. Καραμανλή, ενώ σημείωσε ότι οι εισαγγελίες αρχειοθέτησαν την υπόθεση.

Σε ό,τι αφορά στην απομάκρυνση της κας Γεροντίδου από τη διερεύνηση της υπόθεσης, η κα Ρογκάκου εξήγησε ότι έγινε για λόγους φόρτου εργασίας.

«Η κα Γεροντίδου ήταν απασχολημένη με έναν πάρα πολύ σημαντικό έλεγχο και παράλληλα έκανε προετοιμασία για τις εξετάσεις για την ευρωπαϊκή εισαγγελία» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Έχουμε κάνει πάρα πολλές τροποποιήσεις εντολών γιατί οι άνθρωποι είχαν χρεωθεί ειδικότητες που δεν ήταν της ειδικότητας τους, ή είχαν πάρα πολύ μεγάλο φόρτο, οπότε προσπαθήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να βγει το ελεγκτικό έργο».

Προς επίρρωση της στενότητας χρόνου που αντιμετώπιζε η κα Γεροντίδου και κρίθηκε σκόπιμο να τροποποιηθεί η εντολή ανάθεσης για τη διερεύνηση της 717, η κα Ρογκάκου υπογράμμισε ότι η εντολή ελέγχου εκδόθηκε στις 7/3/2019 και η πρώτη ενέργεια για αναζήτηση εγγράφου έγινε τον Απρίλιο του 2021. «Μιλώ με γεγονότα» είπε η προσωρινή Διοικήτρια της ΕΑΔ, αναφερόμενη στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από τη στιγμή που ανέλαβε τον έλεγχο της 717 η κα Γεροντίδου, μέχρι την πραγματική έναρξη των ελεγκτικών ενεργειών.

Η κα Ρογκάκου ήταν κατηγορηματική, δε, σχετικά με το γεγονός ότι η κα Γεροντίδου δεν είχε συντάξει κάποιο προσχέδιο απόφασης, και δεν είχε προχωρήσει σε καμία αναζήτηση στοιχείων, άρα δεν μπορεί να έχει εικόνα και μάλιστα να αναφέρεται σε ποινικές ευθύνες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button