Τουρκία: Ο Ερντογάν χάνει την πρωτιά, δείχνει για πρώτη φορά δημοσκόπηση

by -6 views


Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διεξήχθη στην Τουρκία, τον περασμένο μήνα, δείχνουν ότι το εκλογικό ποσοστό που συγκεντρώνει η συμμαχία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους εθνικιστές Γκρίζους Λύκους υπολείπεται από εκείνο της συμμαχίας της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μηνιαία δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών Konda, αν γινόταν σήμερα εκλογές, η «Λαϊκή Συμμαχία» του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερτνογάν με το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, θα λάμβανε ποσοστό 41,6%, έναντι του 44,1% που θα λάμβανε η «Εθνική Συμμαχία» του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και του συντηρητικού δεξιού Καλού Κόμματος (ΙΥΙ) της πρώην υπουργού Εσωτερικών, Μεράλ Ακσενέρ.

Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση που εμφανίζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χάνει την πρωτιά στην εκλογική κούρσα και να μην εκλέγεται αν γίνονταν τώρα εκλογές, ακόμη και με τη στήριξη του Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Οι επόμενες προεδρικές εκλογές στη γειτονική χώρα προγραμματίζονται, αν διεξαχθούν κανονικά, για το 2023.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *