Υγειονομικοί και πυροσβέστες ζητούν κατάργηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού από το ΣτΕ

by -8 viewsΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021, 15:19

Η μάχη κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, μεταφέρθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με τους δικηγόρους των Ομοσπονδιών, των Σωματείων και απλών πολιτών που αντιτίθεται τόσο στο μέτρο αυτό όσο και στους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self-test), ζητώντας την ακύρωσή τους.

Ανάμεσα στις προσφυγές που συζητήθηκαν ήταν αυτές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), του Σωματείου Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και των πυροσβεστών της Ε.Μ.Α.Κ. παραβιάζουν την συνταγματική έννομη τάξη, τις διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συνθήκες και τον Κώδικα Δεοντολογίας των γιατρών.

Το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων θεωρεί ότι παραβιάζονται τα προσωπικά ιατρικά δεδομένα νοσηλευτών, γιατρών και εργαζομένων στις δομές υγείας όταν μέσω ΑΜΚΑ, εξακριβώνεται εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Επιπλέον, η «ποινή που τους επιβάλλεται να τεθούν  εκτός υπηρεσίας για απροσδιόριστο χρόνο, χάνοντας μισθούς και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, είναι όχι μόνο παράνομη, όπως είπαν, αντίκειται στις διατάξεις του Σ που προστατεύουν το δικαίωμα στην εργασία και καθιερώνουν  την αρχή της αναλογικότητας, της  ισότητας των πολιτών αλλά και το δικαίωμα της προηγούμενης ακροάσεως. Έκαναν μάλιστα λόγο ια αφόρητη ψυχολογική βία που δέχτηκαν την ώρα που ουδεμία επίσημη ενημέρωση υπάρχει από την Πολιτεία για τον  αριθμό των εμβολιασμένων που έχουν πεθάνει από covid – 19.

Οι συνήγοροι του Δημοσίου (ΝΣΚ) και της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής απέδωσαν τις σχετικές ΚΥΑ  στο ότι « είμαστε σε πόλεμο καθώς βάλλεται η βιολογική μας κατάσταση  και σ΄ ένα πόλεμο χρειάζονται σκληρά μέτρα». Επίσης, ανέφεραν    ότι όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες ακόμη και η    ασπιρίνη, ενώ έκαναν εκτενή αναφορά στη νομολογία του ΣτΕ.

Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένεται στα τέλη του έτους ή το αργότερο στις αρχές του 2012. Ωστόσο μέχρι στιγμής, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο,  με σειρά αποφάσεών του έχει ταχθεί σήμερα, υπέρ των εμβολιασμών και των self-test. Μάλιστα, πρόσφατα το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ αποφάνθηκε ότι η υποχρεωτική δοκιμασία αυτοδιαγνωστικού ελέγχου covid – 19 (self-test) σε εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα και η ηλεκτρονική καταγραφή του αποτελέσματός τους, είναι συνταγματική και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία και δεν παραβιάζει τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα υγείας.

Επιπρόσθετα, το ΣτΕ, έχει απορρίψει, αιτήσεις γονέων μαθητών και εκπαιδευτικών που ζητούσαν να ανασταλεί η από 18.5.2021 υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του δωρεάν υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου για covid-19 σε μαθητές και μαθήτριες, αλλά και στους εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021, 15:19

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *