φωτιά για τον ψευτογιατρό: Έδινε χυμό με παντζάρι και σκόρδο σε καρκινοπαθή

by -4 views


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021, 12:18

Την πορεία προς το θάνατο του καρκινοπαθούς πατέρα του που εμπιστεύτηκε τα βότανα και τις «ανορθόδοξες» μεθόδους του ψευτογιατρού, του «ογκολόγου  Dr Kontos», όπως τους συστηνόταν , περιέγραψε, καταθέτοντας στο δικαστήριο, ο γιος του  ασθενούς ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από έξι χρόνια.

Ξεσπώντας σε λυγμός ο μάρτυρας μίλησε για τις ψεύτικες υποσχέσεις  που τους έδινε ο «Dr Kontos» για να θεραπευτεί ο πατέρας τους από τον καρκίνο στον πνεύμονα, εγκαταλείποντας τους γιατρούς του. «Εμείς του λέγαμε ότι ο ασθενής χειροτερεύει, έλα να τον δεις. Ήρθε γύρω στις αρχές Αυγούστου και μας έδειξε ταυτότητα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού του διεθνούς. Αφού είχαμε ξεκινήσει παρακεντήσεις, τον πήραμε και του είπαμε ότι ο ασθενής δε μπορεί να πιει. Και μας είπε να πάρουμε νοσοκόμα που θα του βάζει με ορό με τα βότανα. Από ένα σημείο και μετά οι φλέβες του καταστρέφονταν και το υγρό ήταν κάπως καυστικό και του δημιουργούσε σαν εκζέματα. Μια ημέρα πριν πεθάνει μας είπε να του δώσουμε σόδα με νερό για να φύγουν τα φλέγματα»

»Ο ψευτογιατρός παρουσιάστηκε ως ογκολόγος που  εργάζεται σε Ελβετία και Αμερική και αντιμετωπίζει καρκίνους με εναλλακτικές θεραπείες και βότανα. Αποφασίσαμε να τον καλέσω στο τηλέφωνο. Η πρώτη επικοινωνία ήταν μεταξύ 13-16 Ιουνίου. Του είπα την κατάσταση και τι έχουν κάνει έως  τώρα οι γιατροί. Μου είπε ότι οι γιατροί κάνουν χημειοθεραπείες για να παίρνουν μίζες από φαρμακευτικές εταιρίες και στο εξωτερικό κάνουν πια άλλες θεραπείες».

Έτσι,  σε επόμενη επικοινωνία με τον γιο του ασθενούς, ο ψευτογιατρός τους συνέστησε να σταματήσει  ο πατέρας του τις χημειοθεραπείες. «Είναι δύσκολη περίπτωση αλλά θα μπορούσε να αναλάβει. Μου είπε “αν κάνει αυτά που θα του δώσω”. Θα πρέπει να ακολουθεί ένα πρωτόκολλο. Μια διατροφή σε αντιοξειδωτικές ίνες και κάποια εκχυλίσματα και βότανα που παρασκεύαζε ο ίδιος και θα μπορούσαν να επιτεθούν στα καρκινικά κύτταρα. Μου είπε να σταματήσει τις χημειοθεραπείες γιατί ο ασθενής γίνεται ράκος, ενώ με τη δίκη του μέθοδο θα ενισχυόταν το ανοσοποιητικό. Τον ρώτησα πως βλέπει την κατάσταση και είπε ότι είναι δύσκολη αλλά θα αυξήσουμε κατά 80% το προσδόκιμο ζωής. Μου είπε ότι ακόμα και καλά να μη πάει, θα στέκεται στα πόδια μέχρι την τελευταία στιγμή» είπε ο μάρτυρας εξηγώντας ότι ακούγοντας αυτά τα λόγια άρχισε να ελπίζει.

«Ήθελε μόνο την κάλυψη του κόστους των βοτάνων, το οποίο ήταν ακριβό. Μου λέει 7.200 ευρώ περίπου και του λέω “τι βότανα είναι αυτά να τα μαζέψω εγώ” και μου είπε ότι δεν είναι απλό, ότι είναι εκχυλίσματα και παρασκευάζονται στο εργαστήριο του. Μου έστειλε πρόγραμμα διατροφής, πολύ απαιτητικό, με πολλά υγρά και χυμούς. Ένας από αυτούς με παντζάρι και σκόρδο του προκαλούσε καούρες και εμετό. Μας έλεγε ότι αντιδρά ο οργανισμός και καθαρίζει από το ξεκίνημα τα κύτταρα» περιέγραψε ο μάρτυρας που συνάντησε από κοντά το γιατρό στις 23 Ιουνίου 2015 και ο ασθενής πατέρας του, παρέδωσε τις 7.200 ευρώ.

Ακόμη και τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη επικαλέστηκε στο γιο του ασθενούς ο ψευτογιατρός για να γίνει πιστευτό το «αφήγημά», υποστηρίζοντας ότι  «τον παρακαλούσε να θεραπεύσει τα παιδιά στο ίδρυμα της». «Στην όψη ήταν συνηθισμένος, αλλά με αυτά που έλεγε σε έπειθε ότι είναι κάτι μεγάλο, ότι κάνει μεγάλα πράγματα. Τηλεφωνήσαμε στον κ. Ζουγλάκη, τον οποίο μας είχε προτείνει για κάποιες εξετάσεις. Ο Ζουγλάκης μου είπε: “Είστε τυχεροί που έχετε τον Κόντο ως γιατρό, εμένα έχει θεραπεύσει τη μάνα μου. Είναι φοβερός γιατρός”».

Ο μάρτυρας περιέγραψε ότι ο πατέρας του χειροτέρευε συνεχώς και τηλεφώνησε στον κατηγορούμενο για να ζητήσει βοήθεια. «Μου είπε έλα να με βρεις σε ένα νοσοκομείο πίσω από το Χίλτον και εμφανίστηκε με ποδιά γιατρού και μου έδωσε ένα χάπι να το πάω στον πατέρα μου κι ένα μέλι από το Άγιο Όρος. Η κατάσταση χειροτέρευε συνεχώς. Από τα μέσα Ιουλίου ο πατέρας μου χρειάστηκε συσκευή οξυγόνου. Εμείς είχαμε διακόψει τις θεραπείες στο νοσοκομείο γιατί είχαμε πλέον γιατρό τον Κόντο. Αν και χειροτέρευε η κατάσταση, ο Κόντος επέμενε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις δόσεις των βοτάνων για να μικρύνουν οι όγκοι. Όλο και αύξανε ποσότητες υγρών, που στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο πατέρας μου δε γινόταν. Του δημιουργούσε τυμπανισμούς, αυτό πίεζε τον πνεύμονα».

Η κατάσταση του πατέρα του μάρτυρα ολοένα και επιδεινωνόταν μέχρι που  χρειάστηκε να κάνει παρακεντήσεις για να αφαιρείται το υγρό που συγκεντρώνονταν στον πνεύμονα του ασθενούς.

Η κατάθεση του μάρτυρα συνεχίζεται. 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *