Χριστός Ανέστη!

by -8 views


Mε αίσθηση ευθύνης και πνεύμα αλληλεγγύης, οι Έλληνες γιόρτασαν τη μεγαλύτερη εορτή της Ορθοδοξίας. 

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη» στις 21:00 αντί τα μεσάνυχτα, στους Ιερούς Ναούς όλης της χώρας όπου είχαν συρρεύσει οι πιστοί για να λάβουν το Άγιο Φως. 

Aυτήν την ώρα, συνεχίζει να τελείται η Ακολουθία της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, όπου μπορείτε ζωντανά να παρακολουθήσετε μέσω του zougla.gr.

 Δείτε live

 

 

Παρά την πανδημία, οι Έλληνες πήγαν στις εκκλησίες τόσο στην Αθήνα, όσο και στην επαρχία, προκειμένου να γιορτάσουν με ευλάβεια, τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα και φορώντας μάσκες. 

Το Άγιο Φως έφθασε στην Ελλάδα στις 18:45 το απόγευμα από τα Ιεροσόλυμα, ενώ είχε προηγηθεί η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα κατάνυξης.

Απίστευτη κοσμοσυρροή στην Κέρκυρα παρά τα περιοριστικά μέτρα

Ωστόσο, στην Κέρκυρα δεν κατάφεραν να κρατήσουν αποστάσεις οι πιστοί που επέλεξαν να συμμετάσχουν στα έθιμα του νησιού τους και να λάβουν μέρος στην πρώτη Ανάσταση που γίνεται κάθε χρονιά το πρωί του Μ. Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, χτυπούν οι χαρμόσυνες καμπάνες οι οποίες ακούγονται από άκρη σε άκρη και κάθε σπίτι σε όλο το νησί σπάει τη δική του στάμνα «για να ξορκίσει το κακό». Για άλλη μια χρονιά χιλιάδες «μπότηδες» έπεσαν και φέτος στην Κέρκυρα από τα ψηλά μπαλκόνια και τα παραθυρόφυλλα των σπιτιών, στην καρδιά της Παλιάς Πόλης.

 Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι Κερκυραίοι δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στο χαρακτηριστικό έθιμο των Μπότηδων, γι’ αυτό και στην περιοχή του Πεντοφάναρου, συγκεντρώθηκαν τόσοι πολλοί, παρά τα περιοριστικά μέτρα και τη -διακριτική- παρουσία της Αστυνομίας.

Μπορεί να φορούσαν μάσκες και να έστειλαν μήνυμα στο 13033 για να βγουν από το σπίτι τους, όμως δεν κατάφεραν να κρατήσουν αποστάσεις… Μετά την πρώτη Ανάσταση ο κόσμος άρχισε να διαλύεται, ενώ συνεργείο του Δήμου κατέφθασε με… σκούπες και φαράσια για να καθαρίσει τις σπασμένες στάμνες.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *