Εγκεφαλικό επεισόδιο η αιτία θανάτου του πάπα Φραγκίσκου

Aπό εγκεφαλικό επεισόδιο και επακόλουθη μη αναστρέψιμη καρδιακή ανεπάρκεια, πέθανε ο πάπας Φραγκίσκος, όπως ανακοίνωσε το Βατικανό αργά το βράδυ της Δευτέρας (21/04).
Η ανακοίνωση έγινε περίπου 12 ώρες μετά την πρώτη ανακοίνωση του θανάτου του Ποντίφικα, ενώ ο θάνατος επιβεβαιώθηκε από τον Δρ. Andrea Arcangeli, επικεφαλής του τμήματος υγείας του Βατικανού, αναφέρει το Associated Press.
Σε δήλωσή του, σημείωσε ότι ο πάπας Φραγκίσκος υπέφερε επίσης από επεισόδια αναπνευστικής ανεπάρκειας και είχε αμφοτερόπλευρη πνευμονία, καθώς και διαβήτη τύπου 2 αλλά και υπέρταση.
Σημειώνεται ότι μία ημέρα πριν από τον θάνατό του, χθες Κυριακή του Πάσχα, ο πάπας Φραγκίσκος είχε εμφανιστεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να ευλογήσει τους πιστούς ενώ την ίδια ημέρα είχε σύντομη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζ. Ντ. Βανς.