Θεοδωρικάκος: Ο καινούργιος αναπτυξιακός νόμος δημιουργεί θέσεις εργασίας για τους νέους

Το μήνυμα ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά και ενισχύει την ασφάλεια της χώρας ανέδειξε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο 5ο OT FORUM.
«Η οικονομία μας χρειάζεται βαθύ μετασχηματισμό με έμφαση στη βιομηχανία, τη μεταποίηση και την καινοτομία. Γι’ αυτό, στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο δίνουμε ενισχύσεις ενός δισ. ευρώ, δημιουργώντας και ξεχωριστά καθεστώτα στήριξης για τις παραμεθόριες περιοχές και τους νομούς που είναι κάτω από το 70% του εθνικού μέσου όρου. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τους νέους μας στον τόπο τους, να βρουν καλές και σταθερές δουλειές και να μπορούν να δημιουργήσουν εκεί την οικογένειά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.
«Διαφάνεια παντού, για τους πάντες και για τα πάντα»
Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε τη σημασία της απόλυτης διαφάνειας στη διαχείριση των χρημάτων του ελληνικού λαού: «Έχω ένα δόγμα στη ζωή μου: Διαφάνεια παντού, για τους πάντες και για τα πάντα. Ειδικά όταν πρόκειται για χρήματα του ελληνικού λαού, πρέπει να λογοδοτούμε με απόλυτη συνέπεια. Ήδη εντοπίσαμε περισσότερα από 1.400 επενδυτικά σχέδια, από τους αναπτυξιακούς νόμους του 2004 και του 2011, που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ και έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία ανάκτησης ποσού μισού δισεκατομμυρίου ευρώ. Θα υπάρξει λογοδοσία ακόμη και για το τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου».
Ο υπουργός Ανάπτυξης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα επιχειρήσεων που παρέχουν υψηλές αμοιβές, αλλά δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό. «Θέλω οι νέοι μας να καταλάβουν ότι το μέλλον χτίζεται με δουλειά. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προχωρήσουμε. Η παραγωγική εργασία πρέπει να γίνει η πρώτη αξία κάθε νέου ανθρώπου», σημείωσε.
Για το κόστος διαβίωσης και το πρόβλημα στέγασης
Σε ερώτηση για το κόστος διαβίωσης και το πρόβλημα στέγασης, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα στήριξης, όπως το ετήσιο επίδομα ενοικίου, σημειώνοντας όμως ότι η πραγματική λύση στο πρόβλημα απαιτεί μια ευρύτερη στροφή προς ένα παραγωγικό μοντέλο βασισμένο σε ανθεκτικές οικονομικές δραστηριότητες.