Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ενώπιον του δικαστηρίου ο αστυνομικός που σκότωσε 16χρονο – Τι υποστήριξε

Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βέροιας την Παρασκευή (23/6) η δίκη για τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από τα πυρά αστυνομικού το 2022 στη Θεσσαλονίκη, με τον κατηγορούμενο να ισχυρίζεται στην απολογία του ότι «ενήργησε σε καθεστώς άμυνας».

Υποστήριξε, δε, πως οι δύο διαδοχικές βολές που έριξε έγιναν με πρόθεση να πλήξει τα ελαστικά του οχήματος. Εξέφρασε τη λύπη του για το αποτέλεσμα των ενεργειών του.

Ένταση στη δικαστική αίθουσα

Ένταση επικράτησε στη δικαστική αίθουσα, όταν παρενέβη στην απολογία ο πατέρας του 16χρονου και απευθυνόμενος προς τον 37χρονο κατηγορούμενο τον κάλεσε να πει την αλήθεια. Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 12 Ιουνίου με την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του αρμόδιου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο κατηγορούμενος αστυνομικός, με βαθμό αστυφύλακα, διώκεται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά και για εκτέλεση παράνομων πυροβολισμών.

Το κατηγορητήριο περιγράφει αναλυτικά το χρονικό της καταδίωξης, η οποία ξεκίνησε, όταν αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι το ανήλικο θύμα αποχώρησε με το αγροτικό αυτοκίνητο του πατέρα του, από βενζινάδικο, χωρίς να πληρώσει το ποσό των 20 ευρώ για τα καύσιμα που είχε βάλει.

Related Articles

Back to top button