Κυριάκος Μητσοτάκης: Με το axiologisi.ypes.gov.gr δίνουμε τον λόγο στους πολίτες

Ανάρτηση σχετικά με την ηλεκτρονική αξιολόγηση δεκάδων υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα από τους πολίτες, έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «σχεδόν 5 εκατομμύρια έχουν τη δυνατότητα να βαθμολογούν».
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι «με το axiologisi.ypes.gov.gr δίνουμε τον πρώτο λόγο στους πολίτες. Σχεδόν 5 εκατομμύρια πολίτες έχουν τη δυνατότητα να βαθμολογούν οι ίδιοι τις δημόσιες υπηρεσίες, με στόχο ένα κράτος πιο αποτελεσματικό και πιο φιλικό».
«Φυσικά, η υποχρέωσή μας την επόμενη μέρα δεν είναι απλά να θέσουμε στον δημόσιο διάλογο τα στοιχεία αυτά, αλλά να τα αξιοποιήσουμε έτσι ώστε πραγματικά να στρέψουμε την προσοχή μας εκεί που οι πολίτες μας υποδεικνύουν ότι υπάρχουν σημαντικές αδυναμίες», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.
Το «Ερωτηματολόγιο Αξιολόγησης Υπηρεσιών Δημόσιας Διοίκησης από τους πολίτες» παρουσιάστηκε νωρίτερα από τον υπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου.